Tárki: Az MSZP mélyponton van

A A A
Változatlan a kormánypártok támogatottsága
A pártválasztók körében változatlan a kormánypártok támogatottsága, míg a teljes népességen belül némileg csökkent. Az MSZP népszerűsége tovább esett és évtizedes mélypontra jutott - derült ki a Tárki március 15-ei, hosszú hétvégén gyűjtött adataiból.

A társadalomkutatási intézet szerdán tájékoztatta az MTI-t az ezer felnőtt megkérdezésével készített reprezentatív kutatásának eredményeiről. Közleményükben arra is felhívták a figyelmet, hogy a havazással sújtott hétvégi adatfelvétel eredményeit akár befolyásolhatták is a felfokozott események.

A közlemény szerint a választásukban bizonytalanok vagy az azt titkolók aránya 46 százalékról 51-re nőtt. Az elbizonytalanodásnak leginkább az MSZP a kárvallottja - közölték -, amelynek szavazótábora érzékelhető mértékben csökkent az elmúlt hónapokban: a teljes népesség körében az elmúlt bő egy évtizedben nem volt ilyen alacsony, 10 százalék alatti a támogatottságuk, míg a pártválasztók körében utoljára több mint két éve, 2011 januárjában volt ilyen alacsony a párt népszerűsége.

A Fidesz-KDNP a teljes népességen belül a szavazók 24 százalékára számíthat márciusban, ami mérséklődött a februári 26 százalékhoz képest, és az MSZP szavazótábora is csökkent az elmúlt hónapban, 12 százalékról 9-re.

A pártválasztók között a Fidesz-KDNP támogatottsága februárban és márciusban egyaránt 48 százalék, az MSZP-é viszont 22-ről 18-ra csökkent.

A többi parlamenti párt támogatottsága lényegében változatlan. A Jobbik a teljes népességen belül a februári 9 százalék után márciusban 8-on áll, míg a pártválasztók körében szavazótáboruk 16 százalékon maradt. Az LMP a teljes népességen belül februárban 1 százalékos támogatottsággal rendelkezett, márciusban 2 százalékossal, a pártválasztók között pedig maradt 3 százalékon.

Az Együtt 2014 a teljes népességen belül az előző havi 5 százalék után ebben a hónapban 6 százaléknyi szavazót vonzott, a pártválasztók körében pedig a februári 9 után márciusban 11 százalékos kapna. A Demokratikus Koalíció márciusban is, ahogy hónapok óta, változatlanul 1 százalékon áll a teljes népesség körében, a pártválasztók között pedig 1-ről 3 százalékra módosult a támogatottságuk.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 22

Hozzászólások:

Állítólag még az MSZP is támogatja a kormányt, csak úgy tesz mintha nem tenné! Eddig minden megnyilvánulásuk ingyen reklám volt kormány számára!

Ne felejtsük el az mszp-s Kovács László szavait 2002-ből: "mi nem közvélemény-kutatást akarunk nyerni, hanem választást". Így kell kezelni ezeket az eredményeket.

Az MSzP támogatottsága folyamatosan csökken, de még mindig nagyon magas.Ez a hazudozó, országromboló banda azt sem érdemli meg, hogy a parlamentben legyen. Be kelleni tiltani ezt a pártot, ezek közönséges szélhámosok .Kellene egy tisztességes, konstruktív ellenzéki párt, aki az országért akarna dolgozni,és valóban alternatívát jelentene a másként,de tisztességesen gondolkodóknak.

Ne hagyd,hogy az mszp. a parlamentbe bekerüljön Ők sen akarják Te se akard.Jobb nekik kint ,mint bent.Ők nem ellenzéke hanem az ellenségei Hazánknak.Kívűl tágasabb,bent csak rontják a levegőt.ÁHK-s egy népség.

Ne bízd el magad BUDAI, Júda hikál fia. Ti már többször levizsgáztatok. Lehet rosszabb a vörös Kohn Béláék, Róth Manóék féle és az utóhatalmat bitorló kommunista terror bandánál?

Bolsik örökre eltűnnek a politikából !!! Jobbiknak és a FIDESZNEK összefogás, az tiltott gyümölcs sajnos ez,sokba kerül az ORSZÁGNAK !!!!

A Jobbik kimond egy sor dolgot, amit mindenki tud, meg is fogalmazza a parlamentben a javaslatait, csak éppen a következményekkel nem számol. És elég gyakran az összefüggéseket sem ismeri fel. Ha olyan könnyű lenne megtenni, amit követelnek, javasolnak, a kormány már rég megtette volna. A jobbikosok vagy szimpatizánsaik egyre radikálisan üvöltöznek mindenhol, de csak azt fogják elérni ezzel, mint az MSZP.

Az pedig, hogy ismét nőtt a bizonytalanok száma, azt jelenti, hogy az eddigi MSZP szimpatizánsok egyelőre elfordultak a párttól. Ám ez korántsem jelenti azt, hogy a Jobbikra szavaznának, bár kétségtelen, hogy átjárás van a két párt szavazótábora között.
A kurucinfo pedig többször rágalmaz, ferdít, csinál bolhából elefántot, mint ahányszor az igazságot tárja fel. Egy ideig kíváncsiságból belenéztem viszonylag rendszeresen, de hamar feladtam a küzdelmet...

Az MSZP mélytponton van? Még nem eléggé....

BUDAI
Nem szokásom megszólítani senkit de Önnel kivételt teszek:
-Milyen emberekből lettek a nyilasok?
-Mi lett belőlük a rendszer bukása után?
Gondolom ezekre tudja a megfelelő választ Ön is, velem együtt.Ha nem ,akkor javaslom keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.De ha ez nem megy, akkor legalább szokjon rá a Béres cseppre,mi pedig több százezren leszokunk róla.
Végső megoldásként javaslom a pszichiátriát.
Hátha,na,valami.

BUDAl, Júdea fia, milyen emberekből tevődött össze Kohn Béla uralkodása alatt a Leni Fiúknak hívott ministráns társaság? Milyen fajta emberek voltak a kommunista ÁVÓ-s terrorszervezet irányítói?

LENIN FIÚK, (vérengző kommunista zsidò terror banda) Wikipedia idézet:

…..Spontán módon szerveződött, majd alárendelték a Belügyi Népbiztosság Politikai Nyomozó Osztályának. Szamuely Tibor támogatásával és a budapesti Teréz körúti Batthyány-palotában székelő Cserny József vezetésével 200 fős halálosztó különítményt állítottak fel. A kegyetlenségükről hírhedt csoport tagjainak a felszerelése bőrnadrág, bőrkabát, bőr lábszárvédő, tányérsapka, karabély, Steyer-pisztoly, szurony és tojás kézigránát volt…..

Iluska! Először úgy gondotam, tételesen cáfolom "kritikáját", de mire végig olvastam firkálmányát, rájöttem: Egy ostoba barom.

Mélyponton? Remélem,ott is maradnak. Örökre.

Nem találkozni turanidával.Nem tudni milyen néven adja az okosat a jobbik nevében a liberalizmus mindenhatóságáért.De az is lehet,hogy turanida liberális néven is irogatott,aztán most Iluska néven vigéckedik itt!

Nehogy már összekeverd őket! Ég és föld a kettő!

Gusztustalan Lendvai tеtű megint epét hány, s mindet Magyarországra:
http://bit.ly/10QYrVG

Csak óvatosan a közvélemény- kutatással. Nem szabad elaludni.

jav. Nem találkozunk turanidával.

Iluska!Ne égess már!Kuki Jani

Iluska!Ne égess már!Kuki Jani

Nagyon helyeslem véleményét Tisztelt Savanyú. Ilyen iluskákkal es budaikkal nem érdemes vitatkozni. Csak az a passziójuk, hogy hergeljék a kormány szimpatizánsait, és,hogy felhívják magukra a figyelmet. Az élő fába is bele kötnek, csak hogy irkáljanak. A moderátornak nem a helyesírást, hanem az ellenzéki rosz indulatot valamint az erkölcstelen írásokat kellene kitiltani.(Pld a budai förtelmes mocsokságait.) Írhatná ezeket inkább a Népszabadságba.
Nem tudom, hogy ott eltűrnék-e? TÁRKI gratulálok !!!!!!