Szívesen, máskor is!

A A A
Terjedelmes összeállítással ünnepelte a minap a magyarbarát elhajlásokkal még véletlenül sem vádolható (a gyanú árnyékáról meg már ne is beszéljünk…) szerb Kurir című bulvárlap a magyar mentősök munkáját, akik – mint már a cikk címe is „harsogta” – helikopterrel mentették meg a hó fogságában rekedt, nyolc hónapos szerb kisbabát.

A szerző adatai szerint a március 15-i hóviharban a magyarországi országutakon ragadt emberek közül mintegy ezeregyszázan lehettek szerbiai állampolgárok – köztük a zentai, magyar tannyelvű Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjainak autóbusznyi csoportja (négy tanár kíséretében harmincegy tanuló, akik Győrbe indultak egy matematikaversenyre), az újvidéki Vojvodina sportklub egy dortmundi versenyről hazafelé igyekvő, fiatal atlétái (összesen negyvenegy, nyolc és tizenöt év közötti gyermek), illetve a tizenöt esztendős, ugyancsak újvidéki Filip Grbic, korosztálya világviszonylatban is legjobb teniszezőinek egyike.

Mint lapunkban is megírtuk, egy „beteg gyermeket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani az M1-es autópálya Győr felé vezető oldaláról” (Ünneplés helyett katasztrófahelyzet, Magyar Hírlap, 2013. március 16.). Az M1-es autópálya 98-as kilométerétől érkezett ugyanis nemzeti ünnepünkön a hatóságokhoz a jelzés – ahol akkor még nagyon sok gépkocsi vesztegelt a hidegben –, hogy egy beteg kisgyermeknek sürgős orvosi segítségre van szüksége, ezért a megközelíthetetlen szakaszra a rendőrség azonnal egy helikoptert küldött, hogy kimentsék az ellátásra váró csecsemőt.

A honi híradások azonban nem szóltak a csöppség nemzeti hovatartozásáról, származásáról, felmenői­ről és a családfájáról, szűkebb és tágabb értelemben vett pereputtyáról, DNS-mintájának elemzéséről, illetve arról sem, hogy ő esetleg szerb állampolgár volna, mert az adott pillanatban ez lényegében teljesen mellékes is volt…

Egyszerűen csak segítségre szorult, bajba került az édesanyjával együtt, és a magyar hatóságok ennek értelmében siettek a megmentésére.

Most pedig azt harsogja ez a bulvárlap – a cikk címének szó szerinti fordításában –, hogy: Magyarok mentették meg a hó fogságában ragadt szerb babát.

Mielőtt bárki is meglepődne a nemzeti előjelek ilyen mértékű hangsúlyozásán egy olyan témával kapcsolatban, amellyel összefüggésben ez, ha nem is teljesen tárgytalan, de mindenképp másodlagos kérdés, gyorsan pontosítok annyiban, hogy a Kurirtól cseppet sem meglepő az ilyesmi.

A délvidéki magyarság körében a beteges magyarellenességéről elhíresült bulvárlap és annak szerzői, szerkesztői gárdája soha nem hagyta magát zavartatni a tényektől (a tények által…), összehordanak már évek óta hetet-havat, s ami elképesztő aljasság, galádság létezhet az emberi lélekben és képzeletben, nos, azt megbélyegzésképp – válogatás és halogatás nélkül – mind a magyarság nyakába szórták/szórják.

A Kurir különlegesen emlékezetes lapszáma volt néhány évvel ezelőtt, amikor fekete címlappal, gyászkeretesen jelent meg az újság, s a címoldalon a sötét tónusba ékelődő, vészt jósló, szemet szúró betűkkel vizionáltak a Szerbia és a szerbség elleni globális nemzetközi összeesküvés-elmélet élére egy magyar szabadkőműves nagymestert.

Már így önmagában ez is bőven elég lenne a bődülethez, de ezzel még messze nem volt vége a történetnek…

A Kurir című bulvárlapban meg nem nevezett szabadkőműves és hangsúlyozottan magyar „főgonosz” – az akkori cikk szerint – „a hét végén” (vagyis az újság megjelenésének másnapján) Szabadkára érkezik, ahol hívei már felkészülten várják, hogy együtt vegyenek részt a rég tervezett szertartáson, és bekövetkezik a szerb Armageddon, elérkezik a szerb világvége, s aztán már nem lesz tovább… – erről tudósította hát olvasóit ez a nagyszerű sajtótermék.

Bekereteztetni, de most azonnal!

Azt hiszem, ezzel valóban sajtótörténetet írtak… Ha mást nem, hát elrettentő példaként tanítani kellene az iskolákban és az egyetemeken ezt a lapszámot. De több vicclapot is meg lehetne tölteni a Kurir egyéb, nem kevésbé tébolyultan magyarellenes baromságaival, értelmetlen zagyvaságaival, gyalázkodásaival is, ha nem volna egyben tragikus és – ami sokkal nagyobb baj – veszélyes is az, amit művelnek.

És éppen ezért meglepő, s nem is értem, hogy történhetett, hogy most ugyanezek az emberek, akik ezt a mérhetetlen mennyiségű betegesen magyarellenes marhaságot képesek voltak éveken át összehordani, most egy ilyen hivalkodóan „harsogó” szalagcímben ünneplik a szerb kisbaba magyar megmentőit.

Hát nem vagyok sem a katasztrófavédelem, sem a rendőrség, sem bármely más érintett szervezet szóvivője vagy sajtóreferense, mégis eltöprengenék azon, vajon mit lehet erre válaszolni, hogy lehet erre reagálni.

Röviden talán épp elég lenne annyi: szívesen, máskor is!

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 2

Hozzászólások:

Az en apukam nagyon szeret engem. Mondja is nekem mindig, hogy "Ella, Te vagy a legszebb lanyom." Szombaton vett nekem a piacon egy uj melltartot, de csak akkor adta oda, amikor megigertem neki, hogy elotte fogom felvenni. Persze, hogy megigertem es amit en igerek, aztat be is tartom!!!
Nos, en eloszor felvettem elotte az uj melltartom, de aztan o meg levette. Meg meg a bugyimat is es akkor nagyon szerettuk egymast!!!
Nagyon orulok, hogy terhes lettem aputol.

Hát igen! Egyeseknél az a szokás, hogy agyba-főbe vernek magyar fiatalokat (legutóbb sikerült is egyet agyonverniük), másoknál meg az, hogy megmentenek egy szerb kisbabát (ha éppen arra van szükség). A "müvelt világ" meg hátradől a karosszékben: minden rendben!