Századvég: Bejutási küszöb alatt az Együtt-PM és a DK

A A A
Erősödött a Fidesz
A Fidesz tovább erősödött az előző hónapokhoz képest a Századvég novemberben készített közvélemény-kutatása szerint , a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP pozíciója stabil, a Jobbikra a választókorúak 7 százaléka szavazna, míg az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció támogatottsága a parlamenti bejutási küszöb alá esett.

A november 17. és 19. között ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérés során a választókorúak 53 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne az azon a héten vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás nem változott októberhez képest a Századvég szerint.
Tovább csökkent azonban a pártszimpátiájukban bizonytalanok teljes népességbeli aránya, jelenleg a választókorúak 37 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

A novemberi adatok alapján a Fidesz tovább növelte támogatóinak számát október óta, jelenleg a teljes népesség 30 százaléka szavazna a kormányzó pártra. Az MSZP továbbra is stabilan őrzi pozícióját, novemberben a válaszadók 15 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szocialista pártra voksolna. A Jobbikra az októberi adatokkal megegyezően a választókorúak 7 százaléka szavazna, az Együtt-PM-re a teljes népesség 4, a DK-ra pedig 3 százaléka. Az LMP-t a lakosság 2 százaléka támogatja, más pártokra is a megkérdezettek 2 százaléka adná szavazatát.

A Fidesz a biztos szavazó pártválasztók körében is növelte előnyét, jelenleg 52 százalékuk a Fidesz-t választaná. Az MSZP-re a biztos szavazók 24, a Jobbikra 12 százaléka szavazna. Mind az Együtt-PM, mind a DK támogatottsága csökkent a biztos szavazó pártválasztók körében. A két pártra egyaránt 4-4 százalék voksolna ebben a közegben, így jelenleg mindkét párt a parlamenti bejutási küszöb alatt áll. Az LMP támogatottsága 3, míg más pártoké összesen 1 százalékos a biztos szavazó pártválasztók körében - mérte a Századvég.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 15

Hozzászólások:

Ne akard!

Ne is,mert savanyú lesz számodra a szőlő...

Még mindig nagyon erős az Együtt-PM és a DK. Nem a küszöb alatt, hanem a víz alatt kellene nekik lenni. Majd ha végleg eltűnik ez a csőcselék az lesz az igazi.

pontosítanék: nem víz alatt, hanem föld alatt.

Pontos!

Nekem elég lenne, ha lakat alatt lennének.

egymástól lopkodják a szavazókat...ők ezt már megszokták-a lopkodást-mert aki ma libát lop,holnap embert...de van aki visszalopja mert már rég lopott gázrezsót...amikor még valami disz vagy micsoda díszpinty volt hajpánttal a fején és vörös zászlóval...

2014-ben el kell menni szavazni, különben vissza jönnek a liberál-bolsevikok, és eladnak még minket is! Vagy ezt is megtették már??? 2014-ben el kell menni szavazni, különben vissza jönnek a liberál-bolsevikok, és eladnak még minket is! Vagy ezt is megtették már???2014-ben el kell menni szavazni, különben vissza jönnek a liberál-bolsevikok, és eladnak még minket is! Vagy ezt is megtették már???2014-ben el kell menni szavazni, különben vissza jönnek a liberál-bolsevikok, és eladnak még minket is! Vagy ezt is megtették már???2014-ben el kell menni szavazni, különben vissza jönnek a liberál-bolsevikok, és eladnak még minket is! Vagy ezt is megtették már???2014-ben el kell menni szavazni, különben vissza jönnek a liberál-bolsevikok, és eladnak még minket is! Vagy ezt is megtették már???2014-ben el kell menni szavazni, különben vissza jönnek a liberál-bolsevikok, és eladnak még minket is! Vagy ezt is megtették már???

IGEN! 2014-ben,el kell menni szavazni,különben vissza jönnek a liberál-bolsevikok,és eladnak még minket is! Vagy már meg is tették? 2014-ben EL KELL MENNI SZAVAZNI!

...túl szép,hogy igaz legyen-----

Bajnai a gyurcsánnyal együtt teszi taccsra az Mszp-t. Mesterházy már biztos nem lesz miniszterelnökjelölt. Jól behúzta őt a csőbe a két szélhámos.

Az Együtt2014 é a DK is eléri a 4%-ot? Mi folyik itt? Hogyan tudnak a Haza ellenségei még mindig ennyi embert félrevezetni?

T:Igaz ember- Úgy hogy sokan már nagyon utálják a politikát mivel állandóan csak rosszabb lett a sorsuk !!! Mivel ezek az emberek keveset foglalkoznak a napi dolgokkal ezért az ismereteik is hiányosak !! A politikai palettáról csak a régi pártokat ismerik az újakat nem !! És mivel ezek az ők számukra újak nem sokat tudnak róluk,ezért van az hogy ezeket meg bízhatóbbnak tartják hisz sokan nem is tudják ki az a Bajnai vagy Gyurcsány !!! Bár ez utóbbi eléggé ismert lett, minden esetre az újdonság varázsa teszi azt hogy a közvélemény kutatók adatai szerint ezek az eredmények jönnek le !!! Na meg az a tény hogy nem is igazán kutatnak hanem írnak egy olyan jelentést ami kb megfelel a valóságnak !!!!!

A libatolvaj bármilyen virágzó céget képes kettő év alatt kifosztani, kirabolni, lenullázni. Ebben kiválóan bizonyított. Most bízzuk rá első körben az országot tönkretevő SZDSZ adósságainak menedzselését. Mutassa meg itt a zsenialitását, azt ami semmilyen szinten sem létezik. Ez egy ügyeskedő szélhámos. Egy lyukas kétfillérest sem szabad rábízni, mert azt is ellopja. Kössünk útilapot a talpára, küldjük a papa után, fosztogasson Ausztriában - ha mer.

Úgyis én leszek a miniszterelnök!
- mondta Bajnai.