Rezsicsökkentés

A A A
A hazánk ellen indított újabb demokráciaféltő roham mögött nyilvánvalóan a tervezett további rezsicsökkentések húzódnak meg. A budapesti belvárosból induló és a nemzetközi sajtóban fülsiketítővé erősített demokrácia-jajveszékelés ma ugyanúgy alaptalan, mint volt az alkotmány és a médiatörvény elfogadásakor. Velős ténybeli törvényi korrekcióra akkor sem volt szükség, és ma sem lesz. Akkor is és ma is volt és lesz forintrombolás, leminősítés.

Ezt is tudva szükség van a rezsiköltségek területén további csökkentésekre, amihez a tények ismerete szolgálhat biztos támasztékul. 1995 karácsonya előtt néhány nappal értesült a nyilvánosság arról, hogy a teljes energiaszolgáltatást, beleértve a legtöbb energiatermelő egységet is, értékesítették.

Az „állam rossz tulajdonos” szlogenjének jegyében olyan nyugati energetikai cégek vásárolhattak, amelyekben a nyugati államok meghatározó tulajdonnal rendelkeznek. Nemcsak az értékesítés történt meg kozmikus sebességgel, de  megszavazták a szektort szabályozó új törvényeket is, egyebek mellett azt, hogy új fogyasztótól beruházási hozzájárulást is kérhet a szolgáltató ahelyett, hogy simán örülne az új értékesítési lehetőségnek. Azóta a víz- és  szennyvízcsatorna-üzemeltető cégek, valamint a hazai gáztároltatás is külföldi kézbe került (utóbbit nemrég az állam visszavásárolta).

Az energiaszektor vételára négyszáznegyvenmilliárd forint volt. Az új szolgáltatók egyszerűen készen kapták a szolgáltatási területeket, tehát a verseny még technikailag is ki volt zárva, amin rést tartósan senkinek nem sikerült ütnie. A hirtelen jött ajándékot hinni sem akarták a vásárlók, és attól tartottak (egyébként alaptalanul), hogy a magyar kormány majd árszabályozással vágja el az útját a magas profitoknak, ezért a szerződésekben kikötötték a nyolcszázalékos eszközarányos profitgaranciát.

Napvilágra került hivatalos adatként, hogy az energiaszolgáltatók eddig ezerhatvanmilliárd forintnyi profitot vittek ki az országból, ami azt jelenti, hogy befektetéseik eddig hazánkban a hivatalos profittranszferek alapján is 2,4-szer megtérültek, és tették azt kétszeresen gyorsabban, mint azt a profitgaranciától remélni lehetett.

Tőkéik megtérülése azonban az anyacégeknél még ennél is  gyorsabb. Lévén, hogy a földgázt és az áramot is szabadon, kül- és belföldön beszerző hatalmas vállalkozások számára bő tér nyílt arra, hogy éljenek a szerződéses és a szabadpiaci árak közötti időnként tetemes, harminc–negyven százalékos áreltéréssel – a szabadpiacon olcsón beszerezni, a fogyasztó felé pedig a szerződéses árat alapul venni.

A szerződéses gázár négyszáz dollárt tesz ki ezer köbméterenként, s ezen érték helyett a szabadpiacon tartósan beszerezhető volt akár kétszázötven dollárért is. Az áramtőzsde árai is komoly árlejtést tartalmaznak a fogyasztó felé érvényesített árakhoz képest. Nem tűnik irreálisnak a feltételezés, hogy az 1995-ös befektetések eddig akár több mint háromszor is megtérültek. Ha figyelembe vesszük, hogy a befektetők jórészt az Európai Unió nagy országainak állami cégei, akkor könnyen belátható, hogy a hazánkból érkező profittranszferek csökkenése ugyancsak hiányzik ezeknek az országoknak a költségvetéséből.

Az adósságválság óta mindegyikük küzd a túlzott deficittel és a növekvő adósságheggyel. A hazánkban működő energiaszolgáltatók vezérkarainak nem túl nehéz mozgósítania a politikát, hiszen a politikusokkal egy cipőben járnak.

A menedzsereknek ugrik a hatalmas bónusz, a politikusok pedig úsznak a deficitben. A politikusokat és az általuk mozgósított médiát azonnal demokráciaromboló rémálmok gyötrik, és elfelejtik, hogy Cipruson éppen az európai jogelvek egyik alapját döntik le, amikor követelik a bankbetétek államosítását. Mindez azonban a legcsekélyebb jogerkölcsi fájdalommal sem jár, helyette a magyar demokráciát féltik a demokratikusan megválasztott parlamenttől és kormánytól, amelyek ma is a meghatározó többség támogatását élvezik. Ők minket, magyar polgárokat ostobáknak, önsorsrontóknak próbálnak beállítani.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 48

Hozzászólások:

az az érzésem, előbb omlik össze ez az EU-lib-bank-multi érdekszövetség, mint az orbán kormány

EU game over! szerintem is szép lassan (de az is lehet, h gyorsan) szét fog hullani ez az egész, már néhány mag országon kívül a többi nem igazán érzi, hogy azt kapta amit ígértek, mondtak, egy nagy átb...nak tűnik az egész.

Mindig is értettem a gyarmatositás elönyeit(ne vegyék negyképüségnek!!),de rá kellett jönnöm,hogy mégsem eléggé,és elöttem mindig a gyarmatok sorsa lebegett.Igy aztán öregségemre keményen orra is buktam,mert nem láttam a nyilvánvalót,ami pedig elég közel van...Most kezdem megérteni,hogy mi is az a KISZÀMITHATÒSÀG,amit Merkel asszony képvisel.A megállapodáshoz ragaszkodni kell,mert ezt követeli az a fél,aki betartja a "játékszabályokat",és ez a fél mindig a felvásárló,a szolgáltató...Hogy közben a másik fél fejre áll,az nem számit...Hát hiába,azok az indiánok is Nagy balekok voltak...Hagyták elfoglalni földjeiket..Az is igaz,hogy mi nem engedtük ezt,csak eladtuk....És azok a szoclibsi kufárok mit teszek? Harcolnak a "kiszámithatóságért"......

A "profittranszferek csökkenése" hiányzik az érintett, magyar közmüvekben (rész)tulajdonos országoknak? A szivünk meg ne szakadjon értük! Nekünk meg az ezermilliárd forintos profittranszfer hiányzik, amit már lassan 20 év óta kivisznek innen (kiszivattyúznak). Itt látszik igazán az ismagyar "haladók" virtigli országrombolása a közmücégek eladásával. Hiába, a "haladás" - lefelé a lejtőn - náluk egy abszolut kategória,
maga az állandó.

Azért örülök,hogy kezd világosodni a kép otthon is.Ezt az egészet CSAK úgy lehet megérteni ha az ember globálisan,összefüggéseiben látja a dolgokat.Aki csak mazsolázik sose fogja átlátni az összefüggéseket!

A magyar polgart nem kell ostobanak beallitani, mer az is......mivel nincs megfeleloen tajekoztatva.hulye marad.....jo reszt ezert vitatkoznak es allnak szembe egymassal....a nepnek az a dolga hogy eljen ahogy tud.semmi tobb.....a tolvaj kadarelit felelos mindenert..azt kellene mar felelossegre vonni.....mer a mai napig felelotlenul lopjak pazaroljak a kozpenzt buntetlenul..

Olyan undorító,hogy az UNIÓ amely ÁLLAMOSÍTJA
a Ciprusi bankokat az beszél DEMOKRÁCIÁRÓL!!!
Elveszi a magántulajdont,és ezek beszélnek a
MAGÁNTULAJDON megvédéséről!!!EZ hát híres
nyugaton a DEMOKRÁCIA,az emberek pénzét
elveszik!!!Ezek támadják MAGYARORSZÁGOT,
hogy nincs demokrácia UNDORÍTÓ!!!Nincs itt
PIAC SZABAD RABLÁS van!!Az írogató KOMCSI
maradványok akik magukat szociknak,liberálisoknak,zöldeknek mondják
miért nem üvöltöznek magántulajdon elrablása
miatt!!!

iluska elvtársnő TÉGED az ANYÁD szégyell,
hogy a világra hozott!!!!

TM...Sokszor szeretem amit irsz...De nem kellene visszamenni a Kiegyezésig.

Róna egy zseni...A rezsicsökkentés nem egy újratárgyalás? Csak most éppen a szevedö fél irányit..Hogy is mondta TGM? Az Orbán kormány pimasz koldus...A többi volt szocialista állam meg koldus....

iluska szerint nem az orszagot hanem a kormanyt tamadjak Tudom,hogy ok is tudjak,hogy a lejaratas a leertekeles az a magyar embereken csattan megis csinaljak.Egy peldat mondjon mikor egy EU-s kepviselo sajat hazaja megbunteteseert harcol.

-Az állam rossz tulajdonos- elvet komolyan vevő elvtársakat akkor és ott kellett volna kitenni száradni, amikor ezt kitalálták.
Az állam dolga, hogy jó tulajdonos legyen ! Az állam dolga, hogy jól gazdálkodjon az ország javaival. Az állam dolga, hogy Magyarország a magyar emberek hazája legyen !
A fene megette az az államot ami rossz tulajdonos, terroristáknak megbocsájt, és kullancsokat telepít !

Mit is közöl ténykényként a szerző? A komcsik adták el a közműveket, mégpedig szélsebességgel, egy-két hét alatt, azzal a felkiáltással, hogy az "állam rossz gazda" Kik is vették meg: - olyan érdekeltségek, ahol az állam részesedése nagy volt: Mit is garantált még az olcsó vételár mellé a Horn kormány? 8 %-os eszközarányos profitot. Mit állit még a cikk: - 1060 Milliárdnyi profitot vittek ki ezek a befektetők. ami a vételár 2,4 %-át is kitette. Akkor most mi is a probléma a rezsicsökkentéssel?

Érdekes,hogy sok országban valamilyen rejtélyes okokból az állam kezébe maradt az energiaszolgáltatás....Nekik miért érte meg?

Úgy érte meg nekik., hogy nem kunczefélék irányították.

Ezek a külföldre szakadt vagy szökött magyarok kintről "oktatnak" bennünket rossz magyarsággal, buta, gyerekes szövegükkel.Kijózanodhatnának, nem kérünk tőlük tanácsot, főleg sértegető éllel.
Ne köpködjenek haza, mert ez bunkóság. Van annyi eszünk mint nekik,segítségük nem kell, csak ne is ártsanak.

Jaj BUDAI, BUDAI! Még a végén halálba retteged magad! Azért jó lenne, ha három év után már végre tudatosulna bennetek, hogy itt nem a Fidesz, és Orbán Viktor hatalmáról, hanem a mögöttük álló, őket a képviseletünkkel megbízókról, vagyis rólunk van szó. Ha mi nem akartuk volna, Orbán Viktorból sohasem lehetett volna miniszterelnök. Na így ugassatok tovább, ne őket, minket szídjatok, mert mi 2014-ben is a Fidesz-KDNP kormány élén álló miniszterelnököt csinálunk belőle.

Jaj BUDAI, BUDAI! Még a végén halálba retteged magad! Azért jó lenne, ha három év után már végre tudatosulna bennetek, hogy itt nem a Fidesz, és Orbán Viktor hatalmáról, hanem a mögöttük álló, őket a képviseletünkkel megbízókról, vagyis rólunk van szó. Ha mi nem akartuk volna, Orbán Viktorból sohasem lehetett volna miniszterelnök. Na így ugassatok tovább, ne őket, minket szídjatok, mert mi 2014-ben is a Fidesz-KDNP kormány élén álló miniszterelnököt csinálunk belőle.

Természetesen ez itt a szabad vélemények rovata, ahová a fedőneves provokátorok is szabad teret kapnak.
Budai azonban olyan manipulátor, aki nem feltétlenül a saját véleményét mondja el, hanem egy jól körülhatárolható szoclib eszmerendszer ügynöke.
Ha nem lenne nyilvánvaló magából a cikkből: 440 milliárd befektetésből a nyugati kegyesek
több mint 1.000 milliárdot már visszakaptak.
Eme apró tény nem zavarja Budait és elvbarátait?

A MH. lapot nem zavarja a fizetett provokátorok jelenléte igy segiti a liberálisokat akik kevés forumhoz tudnak jutni egyébként.

Akik bagóért /persze jó nagy rebachért/ eladták a magyar nép tulajdonában lévő közmű és energia
cégeket-ezáltal nyomorba döntve a népet- nem mások,min hazaáruló bitangok akiknek életfogytig
tartó börtönben a helyük.Na,uraim itt kezdődne az elszámoltatás.

A büdös ,pufajkás, buta proli elnökük már jó helyen van .

Ezeket a külföldön élősködőket, akik ide folyamatosan firkálnak valami kapitális baromságokat, még elzavarni sem lehet.
Hiába küldjük el őket, finoman vagy durván a francba,nem értenek már magyarul. Ezek a szégyentelenek nyilván odakinn wt-t takarítanak azért ilyen bunkók, az írásuk, a kifejező készségük ezt mutatja. Nincs egy értelmes,igaz mondatuk.
Ezek a gyalázatos hazaárulók azért gyalázzák ezt a kormányt és minket, a támogatóit, mert vonzódnak a bukott kommunista eszméhez,ebből jól éltek amikor itthon élősködtek rajtunk, ezek a tehetségtelen herék. Ezekkel még vitatkozni sem lehet, mert egyszerűen primitív hülyék.

ENNYI BUTA EMBER EGY HELYEN!?

JO,HOGY TE iS SZAPORITOD SZÁMUKAT......

Az IMF hatékonyabban az embert,mint a tették. dolog talán nincs is a világon,mert a legelesettebbeket ki legelőször,a haláluk pedig lassú és teli.Csodás ez a Földbolygo.

Az IMF hatékonyabban írtja az embert,mint a komcsik tették.Ördögibb dolog talán nincs is a világon,mert a legelesettebbeket nyírja ki legelőször,a haláluk pedig lassú és kínokkal teli.Csodás ez a Földbolygo.

Vegyétek már észre az Isten szerelmére, hogy ez nem az a fórum, ahol (Bogár László Professzor Úr által mondottak szerint) „elbeszélhetők” lennének a nemzetünk sorskérdései. Ez a fórum, csak a vélemények ismertetésére alkalmas. Nem több.
A külföldre „szakadtak/szaladtak/mentek” atyánk fiai nem véletlenül lebzselnek itt, ezen a fórumon, ahol olyan közgazdászok, véleményírók ismertetik álláspontjukat, akik belelátnak a cinkelt kártyákba, és próbálnak érvényes tudást és tájékoztatást adni olyan megtörtént gazdasági eseményekről, az ország kirablásáról, amikről a hétköznapi állampolgároknak hosszú évtizedekig nem volt információja. Ilyen formán értitek ugye, hogy ezeknek az itt lebzselőknek egyetlen célja lehet, hogy a jelenlegi hatalmon lévőket támogatók között ma is viszályt szítsanak. Ehhez felhasználnak minden eszközt, elferdítenek tényeket, csúsztatnak, lázítanak. E „zavarás” megszüntetésének módja, nem venni róluk tudomást, nem kommunikálni velük.

Igaza van csak azt nem értem ez miért jó a MH.lapnak?

Olyannyira egyetértünk, hogy több helyütt más szavakkal már magam is javasoltam: nem kell rájuk reagálni, és ebben nem is én voltam az első. Ez egy nyitott fórum, hiába küldjük el őket, tényleg joguk van itt lenni. Mindegy,hol élnek, egy követ fújnak, a valóságtól mit sem zavartatva magukat. A következtetéseikből is látszik, milyen célt szolgálnak. Abból, amit ide irkálnak, inkább magunk is következtessünk. Némelyik nagyon is árulkodó - de ez szintén nem e fórumra való. Ne válaszoljatok nekik. Köszönöm a megerősítést, Pirko.

Iluska! Az európai értékek azok amik jók az eu-nak. Ha kicsit sérül az érdekük akkor már nem az. Vajon az is európai érték,h befagyasztják,megadóztatják cipruson a betététeket,bedöntenek egy bankot amivel közel 1200 ember kerül utcára. Ha német betétes pénzeket adóztatna így itt meg a kormány, vajon milyen támadás érné? mondom: unortodox antidemokratikus, és valahogy előkerülne az antiszemita is.

Egy kis pontosítás. A viziközmű üzemeltető cégek jelentős része önkormányzati tulajdon. Ezeken a területeken az ármegállapítás joga a településeké volt egy évvel ezelőttig. Itt tehát nem volt jelentős nyereség beépítve a díjba korábban. Ezt fagyasztotta be a kormány az elmúlt év elejétől. Erre a díjra jött a közműadó, a felügyeleti díj és majd jön a -10%. Pont az önkormányzati cégek kerülnek a legnehezebb helyzetbe, ha nem lesz valamilyen kompenzálás. Mellesleg a közműadó sem tesz különbséget, hogy mekkora mennyiség áramlik a vezetéken át, így megint a vidéki kistelepülések jártak rosszul.

Egyre többen belátják, „liberiluskáéknak” egész egyszerűen nem lehet válaszolni. A Jobb-oldali emberek hajlamosak több-síkon is gondolkozni, egyéni gondolatmenettel is. Így a manipulátorok által azonnal megosztható a közösség,
- egymásra találás helyett.
A megosztók politikája, mindig a fősodorvonal-beli ,szűk gondolatmenetre épül. Tanítóik a módszereket jól eszekbe vésik. Ezek közül egyik, a leggyengébb láncszem megtalálása. Megtalálni a leggyengébb láncszemét a történetnek, ami megoszthatja az embereket.

Tökéletes dolog, ami egyformán tökéletes mindenkinek, -nincs. A balodali provokátor (tollforgató) tudja ezt nagyon jól, és a maga primitív, szigorúan materialista, mentalitása révén alacsonyabb, szintre húzza le,
a ma még magát gondolkozónak és szabadnak vélt, Jobb-oldali egyént.
Célja ismertek: (a bértollnok díjazása mellett),
az emberiséget homogén, alattvalói (elbutult fogyasztói) tömeggé egyesíteni, ahol a ő az őrkutya, a pribék, -szerepét tovább játszhatja, mivel szellemileg többre nem képes.

URAIM, HÖLGYEIM, -NE VÁLASZOLJANAK A PROVOKÁCIÓRA!
URAIM, HÖLGYEIM, AZ INTERNET VÉLT SZABADSÁGA, A TOTÁLIS SZOLGASÁG ELSŐ FÁZISA.
:-)

A Facebook első kérdése: mi jár a fejedben? Ott mindenki önként mutatkozik be "profillal", amit önmaga készít el. A szolgáltatás ingyenes a felhasználónak, az ötletgazda mégis milliárdos. Vajon ki finanszírozza a vállalkozást? A reklámok?

Ha az ember attól lesz ellenség,hogy külföldön él,az nem tudom mennyiben számit szégyennek...Olvasok én itt hazai szégyeneket is,böven...Na,kellemes átkozódást!

Boros Imre által leírtakkal teljesen egyetértek
mint gazdasági és pénzügyi szakember. Sajnos azt itt beírogatók jó része kapitális ökörségeket írogat. Azok akik közszolgáltató cégeket privatizáltak /más állam állami cégeinek/ vagy idióták vagy köztörvényes gazemberek, baksisos komprádorok.

Azért néhány magyar embernek már van annyi sütnivalója,hogy észreveszi, Róna Péter egy liberál-bolsi
alak.Budaival meg az Iluskával együtt elmehetnének oda ,a-hova táncos lábú ferikénk nekünk ajánlotta a távozást.

Majdnem mindenféle rezsimben,több országban is éltem,de még ilyen agyalágyúlt emberrel mint a Budai néven irkáló személy( ? ) nem találkoztam.Béke poraira.

Annak idején a privatizációs szerződések bizonyos pontjait titkositották,igy van ez a mai napig.Vajon ez demokratikus?

A nyomorult törpe, scheggdugasz (horngyuszi) lehet, hogy abba őrült bele, hogy a cinkostársai (bokros és a többiek) jégre vitték. Mert ő valódi proli volt.
Azt szeretném megérni, hogy az a csürhe, aki ide juttatta ezt az országot, elnyeri méltó büntetését.

A milliárdos prolikra gondoltam.

Az ilyen Budai Iluska féle betegekkel az orvosok foglalkozzanak, hűlyeségeikre nem szabad reagálni, rájuk kell hagyni.
A cikkehez és a rezsicsökkentéshez csak annyit tennék, hogy ezek a szegény áramszolgáltatók, amelyeknek a létét fenyegeti a 10 %-os rezsicsökkentés, ebben az évben is mintegy 15 %-os osztalékot fizetnek a részvényeik után! A tulajdonosok megint ennyi pénzt visznek ki az országból!

Iluska! Maga egy kis víruska! Menjen már a búbánatos másvilágra! Fogja kézen palibácsit, és elmeháborodott társát a BUDAI néven okádót! Azután csak csöndben surranjanak, ne hívják fel magukra a figyelmet, mert mint tapasztalhatják kapják a "dicséretet" minden magyar lelkű embertől. Vigyenek egy-egy jó nagy műanyag zacskót, és abba hányjanak, ha rájönnek arra, hogy maguk micsoda undormányok!!!

néhány libero-szocion hozzászólót hazaárulásért kivégeznék

Budai Palibácsi és Iluskanéni: kérném írjanak le ide EGY, azaz egy olyan cégnevet, aki a szabad piac "törvényei" szerint árat csökkentett nálunk azért, hogy versenyképesebb legyen a másiknál! Az egy az nem sok és ha kettőt tudnak, az ugyebár már száz százalékos emelkedés lenne.

Okos maszatoló nem pesti!
El kellene tanulni az igazi demokráciát ahogy a nyugdíjakat,fizetéseket,szociális kiadásokat is csökkentették.
A bankbetéteket meg befagyasztották,megkurtították az ő demokráciájuk nevében.Lényeg az hogy nem náluk otthon mindig máshol.Ha emlékezetem nem csal europában utoljára
Jaruzelski tábornok csukatta be a bankok ajtaját!

Klapka,Dob utcai bundaárus.