Március 20-ig lehet jelentkezni az Erzsébet-program egyes pályázataira

A A A
Az első Erzsébet Kártyát már megkapták a nyertes pályázók, a helyszín kiválasztásával elkezdhetik megtervezni a nyári vakációt
Az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó eredményből valósul meg az Erzsébet-program, melynek keretében, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett szociális üdülési pályázatok benyújtására március 20-ig, míg az Erzsébet-tábor pályázatainak beadására április 8-ig van lehetőség.

Az első nyertes pályázó átveszi az Erzsébet Kártyát (Fotó: Www.erzsebetprogram.hu )
Az első nyertes pályázó átveszi az Erzsébet Kártyát (Fotó: Www.erzsebetprogram.hu )

2012-ben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében szociális üdültetésre 3 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat. Ennek köszönhetően több mint 100 ezer ember, ebből több mint 30 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által ebben az évben kiírt pályázatok induló keretösszege 2,5 milliárd forint. Ebből 1,1 milliárd forint értékben szociális üdülési pályázatok, továbbá 1,4 milliárd forint értékben elsősorban gyermekek, fiatalok számára meghirdetett általános és tematikus táborok, valamint Tavaszi és Őszi kirándulások kerültek kiírásra. A pályázati kiírások elérhetőek az Erzsébet-program honlapján. A támogatásra szánt pénzösszeg lehetővé teszi, hogy többek között nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, nagycsaládosok, egészségügyi dolgozók, vagy szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek juthassanak el a Balatonra és az ország más helyszíneire üdülni. A támogatás kézzelfogható és elérhető segítséget jelent, amit sokan igénybe vesznek, hiszen átlagosan ötezer forint önrész befizetésével juthatnak egy hét pihenéshez.

Összesen negyvenkétféle tábortípus közül választhatnak a jelentkezők: a tematikus táborok sport, kézművesség, színjátszás, önismeret, és számos további témakörben kerülnek megrendezésre. A gyermekeknek szánt üdülési, táborozási, kirándulási lehetőségnél az önerő összege szociális helyzettől függően változik, gyermekenként legkevesebb ezer forintot kell fizetni, de a legmagasabb összeg sem haladja meg a tízezer forintot. Tekintettel arra, hogy a nagycsaládosok és a nyugdíjasok részére kiírt pályázatok egy hónap alatt teljesen beteltek, és a belügyminisztériumi dolgozóknak kiírt pályázat is majdnem teljesen telített, a tavalyi üdülési csekkek idei maradványából 498 millió forinttal felemelte az Alapítvány a 2,5 milliárd forintos induló keretösszeget, hogy még több embernek biztosítson lehetőséget a kedvezményes üdülésre. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által meghirdetett pályázatok változatlanul automatikusak, tehát aki megfelel a feltételeknek, az sikeres pályázóvá válik a keretösszeg kimerüléséig.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a pályázatok elektronikus benyújtásának elősegítése érdekében négy országos hálózattal – az Ifjúsági Szolgáltatók Országos Szövetségével, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettel, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájával, valamint az eMagyarország Program végrehajtójával, az NT Nemzetközi Technológiai Nonprofit Közhasznú Kft.-vel kötött együttműködési megállapodást. Azok a pályázók, akik nem rendelkeznek internet elérhetőséggel, vagy az Erzsébet-program pályázataihoz szükséges megfelelő technikai háttérrel, az ország 1152 településén, 1536 helyszínén kereshetik fel az együttműködő szervezetek irodáit. Az itt dolgozó munkatársak segítenek egyebek között az e-mail cím létrehozásában, a pályázati űrlap kitöltésében, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok szkennelésében, vagy a nyertes pályázónak a szállásfoglalással kapcsolatos ügyintézésben. Az Erzsébet-program keretében elnyert üdülési támogatás az Erzsébet Kártya felhasználásával vehető igénybe, amelyet az önerő beérkezését követően postai úton kapnak kézhez a nyertes pályázók. Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője személyesen gratulált és adta át az Erzsébet Kártyát elsőként Simon András nyugdíjasnak, az Erzsébet-program keretében meghirdetett 2013. évi szociális üdülési pályázat egyik nyertesének. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány postai úton, folyamatosan juttatja el a Kártyát minden önerőt befizetett, nyertes pályázóhoz.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 0