Magyar átok

A A A

Névtelen levelek ezrei érkeznek változatlanul az adóhatósághoz, s nem egy köztük akár milliárdos visszaélésről rántja le a leplet – olvassuk a neten. Hiába, no, jöhet barna ár, vérben úszó vörösterror, kancsukás-lódenkabátos Rákosi-korszak, langymelegen rothadó kádári művilág, peresztrojka, világvége, bármi – a magyarok többsége egyként és örömmel nyomkodja föl irigységből embertársait az állami szerveknél. Úgy tűnik, ebben nincs, és talán nem is lesz soha rendszerváltoztatás…

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 6

Hozzászólások:

1. Irigyli őket a fene. 2. Biztos vagyok benne, hogy egy magyar többet dolgozik, mint te.

"Don't Feed the Trolls"

Ami azt illeti, kíváncsi lennék arra, LMA miért szólja le azokat, akik a fél évszázada mindent behálózó maffia bosszújától féltik a családjukat. Notórius feljelentő irigy gonosz emberek kevesen is nagyon sok feljelentést tudnak produkálni, akár naponta többet. A többi azonban csak a félelem miatt marad névtelen. Hat éve egyik rokonom látta kik raboltak ki egy telepet. A tárgyalásig a házuk előtt dekkolt egy autó tele nehéz fiúkkal, hiába kért védelmet a rendőrségtől. Családja érdekében végül nem tanúskodott. Amúgy csatlakozom az előttem szólóhoz. Irigyli a fene. Többet dolgozunk, bizonyíték, hogy folyamatosan kiraboltak minket , mégsem haltunk éhen. Persze B. hozzászóló munkán biztos a fröcsögő kommenteket érti. Hogy dolgozott-e valaha? Kérdéses, mert fogalma sincs mit jelent ez a szó.

Ha valóban milliárdos visszaélésről rántja le valaki a leplet, az miért lenne baj? Csak hadd lepleződjön le!
Ha viszont valaki csak játszásiból vagy gonoszságból nyomkodja fel az embereket, azt meg kell keresni, és be kell neki mosni egyet.

Meglehetősen undorító, hogy Magyarországon a milliárdosok, akik a közösség pénzét nyúlták le, úgy lettek gazdagok, minden jog felett állnak, míg a kicsiket agyonnyomorítják. Csoda, ha nő feszültség? A jogtalan, igazságtalan, esetleg embertelen módon meggazdagodott emberekkel szembeni utálat egyenes arányban nő az elszegényedettek kínjaival és haragjával. Nem mindig az irigységet kell keresni minden mögött.
Az igazságosságot keresni hasznosabb lenne.

Egyet értek teljes mértékben!

Feljelenteni egy tolvajt minden becsületes embernek kötelessége. A kollektiv szerzödében tömöritett alkalmazottak milliói tudják azt, hogy a (kis és a nagy) vállalkozók, a nagyfizetésü ú n értelmiségiek milliárdokkal (adó manovrirozással etc) meglopják az államot. Ezeket hiányzó milliárdokat újabb adóemeléssel kell pótolni, amelnynek nagyrésze azokat terheli, akiknek nincs lehetösége ár és adó manipulációra. De, ez nemcsak magyar, hanem világbetegség. Erre van épitve a szabad és demokratukus világ Csalásra, lopásra, kizsákmányolásra, erkölcsi zülöttségre, a tömegek tudatlanságára.!