Megbukott a nácivadász

Bővebben a mai Magyar Hírlapban
A A A
Felmentették Képírót – Karsai lászló efraim Zuroffnak: Hagyja már abba!

Efraim Zuroff a fejéhez kapott az ítélet hallatán. A holokausztkutató Karsai László (jobbra) szerint Képíró ellen nincs bizonyíték (Fotók: Burger Zsolt, Csudai sándor, MTI/Beliczay László)Nem jogerősen felmentette a háborús bűntett vádja alól Képíró Sándor volt csendőr századost tegnap a Fővárosi Bíróság. A döntés szerint a 4,5 millió forintos perköltséget a magyar államnak kell állnia. A feljelentő, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetője, Efraim Zuroff botránynak nevezte Képíró felmentését, megjegyezve, hogy a 97 éves férfi továbbra is a háborús bűnösökről vezetett listájuk első helyén szerepel. A jobboldali szimpátiával cseppet sem vádolható Karsai László történész az Index.hu-nak viszont megélhetési nácivadásznak nevezte Zuroffot, és azt mondta: „Őszintén kívánom, hagyja már abba, amit csinál, hogy ilyen módszerekkel, ilyen csekély bizonyító anyag birtokában próbál embereket meghurcolni. Ezt senkivel, egy volt csendőrtiszttel sem lehet megtenni.” Megjegyezte, az ügyet a Wiesenthal-központ azért pörgette túl, hogy legitimálja saját létezését. A lapunknak Szakály Sándor történész azt mondta, a vád alapját képező iratok egy része kétes hitelű. Zinner Tibor jogtörténész úgy véli, nem 97 éves emberekkel szemben kellene pereskedni 60-70 évvel ezelőtti tettekért, és ha valaha is lett volna elég bizonyíték Képíró Sándor ellen, már jóval korábban elítélték volna. Ide kattintva olvashatja a teljes cikket

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 194

Hozzászólások:

Én nem tudom mi az igazság, de annak nagyon örülök hogy egy 97 éves embert nem ítéltek el, nagyon örülök hogy hogy az emberség és a teljesség igénye megvan a bíróságban.

Megelhetesi holokamusok most pofara estek!

Igaza van Karsainak!A holokaust intézet csak pattogtatja az ostorát,s találni kell valakit,hogy durranjon is az ostor!De ez nem jött össze most!Kérdés:vajjon ha tényleg kihal minden akkor élő korosztály-fizikai értelemben-akkor netán a leszármazottak kerülnek sorra,....hátha?Ezt az Intézetet kell bezárni,megszüntetni-nincs tovább bünös személy!

Most csak azon kell elgondolkodni, hogy Magyarország MIÉRT FŐBÜNÖS AZ ELSŐ ÉS MÁSODIK VILÁGHÁBORÚÉRT?
KORMÁNYUNK LÉPHETNE EBBEN AZ ÜGYBEN
Itt a "második" trianon TOVÁBBI FEJLEMÉNYE :
"A MÁV elleni keresetet 95 ember nevében nyújtották be. A felperesek - túlnyomórészt a holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói - 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. Szerintük a MÁV "tudatosan biztosított" szerelvényeket ahhoz, hogy 1944 márciusa és októbere között 437 ezer magyar *t szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba. Ezenkívül a MÁV megfosztotta az áldozatokat értékeiktől.

A MÁV azt állította a perindításra reagálva, hogy mint a magyar állam egyik intézménye, több okból nem perelhető az ügyben, egyebek között amerikai bíróságnak nincs felette joghatósága. Ezt az érvelést most Samuel Der-Yeghiayan bíró elutasította. Elismerte: az amerikai törvények általában nem teszik lehetővé amerikai bíróság számára, hogy külföldi állam vagy valamely intézménye fölött ítélkezzen, de ez alól vannak kivételek. Ilyen kivétel például a lopás, amely a nemzetközi jogba ütközik. Akkor is van joga ítélkezni amerikai bíróságnak el*donítás esetén, ha mind a tettes, mind az áldozat magyar volt - tette hozzá.

Holokauszt-túlélők a MÁV elleni chicagói kártérítési perhez kapcsolódva tavaly március 25-én több bank, köztük magyarországi pénzintézetek ellen is nyújtottak be keresetet, valamint legalább 300 azonosított vészkorszak-túlélő nevében benyújtottak egy keresetet Washingtonban is tavaly október 22-én a magyar állammal, illetve a MÁV-val és a Rail Cargo Hungariával (a MÁV Cargo jogutódjával) szemben, azzal a váddal, hogy a második világháború idején együttműködtek a nácikkal a *k kiirtásában."

Még csak annyít, hogy ilyen alapon pl. a szerbek is beperelhetik a magyar államot hiszen a NATO gépek Taszárról szálltak fel a TUDATOS NÉPÍRTÓ BOMBÁZÁSRA !

AMÚGY JAVASLATOM, HOGY A TRIANON KÖVETKEZTÉBEN A HATÁROMN TÚLRA SZAKADT MAGYARJAINK PERELJÉK BE AZ ANTANT ORSZÁGOKAT HISZEN TUDATOS MAGYAR ÍRTÁS ÉS VAGYON ELLENI BŰNCSELEKMÉNY TÖRTÉNT !
MI MIÉRT NEM KERESSÜK IGAZUNKAT- annyi sok jogászunk van !

A koszos k.a.n.z.s.i.d.ó otthon, Izraelben nyúlkáljon már magához, ahol gyerekeket lövöldöznek halomra ma is!!!

Örülök az ítéletnek, de nem tudom, miért a magyar állam fizeti a perköltséget???

Mindig érdekes egy faji alapon szervezett állam, amint üldözi a faji alapon üldözőket...Most a fő célpont már 97 éves, 30 év múlva az ükunokákat fogják üldözni? Nem elég a pénzügyi tömegmészárlás (egyelőre csak görögök, olaszok, írek, portugálok ellen)...?

A Simon Wiesenthal Központ otthon kutassa a nácikat,amikor halomra lövik, bombázzák a palesztinokat ! Aki utálja a *okat, minden oka megvan rá, a megélhetési utálatkeltők gerjesztik az un. antiszemitizmust. A magyar ügyészségnek nem kellett volna engedelmesen szótfogadnia a Központ utasításának.

Fura világtörténelem. Gyilkos generációk ítélkeznek gyilkos generációk felett. Mindig a legutolsó győztes érvényesíti gyilkos szándékait visszamanőlegesen a többiek felett. Sorrendben: 1917-1919, 1929-1945, 1945-1956, 1957-1989, 1990-2010....... Ebből a dátumsorból mindössze KETTŐ az önvédelem időszaka!!!!! Az összes többi TÁMADÁS volt az ország és az ország népe ellen. MA IS AZ!!!!!!! A csikágói MÁV-perrel együtt!!!!

Sajnos ennek még nincs vége,csak el ne kiabáljuk,mert most beindul a cion rác támadás.Már a rácok is pampognak,de ugye a 2300 áldozat több mint a 80-ezer!!!!Nekün DÉLVIDÉKEN meg sem engedik a normális megemlékezést,de ök szivesen elitélnének egy embert ártatlanul!

Tudod #10. atilla, pontosan erre mondta egy kedves z.s.i.d.ó ismerősöm, akit 13-évesen szedett le egy MAGYAR kalaúz a "vagonból", legnagyobb megrökönyödésemre 1990 után, hogy neki jobb volt H.i.t.l.e.t alatt. Mert pontosan tudta, KI AZ ELLENSÉGE, KI a BARÁTJA, még akadt ember, aki megmentse, és nem kobakját símogatva akarták hátába szúrni a kést. Ma már (1990 óta!) senkiről nem lehet tudni, hogy ellenség-e, vagy barát, soha többé nem fog egyetlen ember sem a z.s.i.d.ó.k megsegítésére sietni, ha bajba kerülnek, mert a TAPASZTALAT szerint úgyis hiábavaló az egész önfeláldozás, ráadásul a z.s.i.d.ó.k, akáércsak az többi rassz, irtják egymást is, ha személyes érdekük úgy kívánja.

Kérdéssel fordulok a nagy tudású,de a nevet nem is említem hógolyó fejűhöz.A fejfedődet nem akarta még senki bele szögelni abba a víztorony fejedbe.Nézetek szét a saját portátokon és ha rendet tudtok tenni, utána ki lehet lépni a nagy nyilvánosság elé és ájuldozni???????

Miért a Magyar Államnak kell fizetnie, ha külföldről indították a vádat? Ez Svájcban elképzelhetetlen lenne.

A Sumer-Akkád történelem pontosan arról szólt, amiről a Francia Forradalom is, meg Leninék osztályharcai is. Immunis nemzetek, mint például Egyiptom, vagy a XX.század végéid Európa, egy ideig túlélték.

Hurrá! De miért nem a feljelentő viseli a költségeket?

Turanida! Ezzel a hozzászólásoddal sokat nyertél nálam! Bár általában elhűlök, akkora marhaságokat írsz.
És tényleg: miért a magyar állam fizeti a perköltséget?

Hurrá! De miért nem a feljelentő viseli a költségeket?

Láttuk már az orosz, a német, a zs'dó sátánt, látjuk majd a kínait is...

Ezek állandóan a kirekesztés meg a fajgyűlölet ellen küzdenek és közben saját maguk azok akik a legelvetemültebben viselkednek bárkivel és bármivel szemben ami és akik nem ők.
Hát , hogy az ilyen fajta undorító élősködő figurák és szervezetek nem segítik a megbékélést az biztos. Viszont friss olajat öntenek folyamatosan és szándékosan a tűzre.
Ki nem állhatom ezt a Karsai nevű történészt,d e most az egyszer tökéletesen egyetértek vele.
Ez a bűnszervezet a saját létét akarja bizonyítani az ilyen gusztustalan rágalmazásokkal.

A per költségeit pedig miért is kellene a magyar államnak, azaz nekem adófizetőnek állnom ???
nem értem ??!!
Fizettessék ki ezzel a tetves bűnbandával.
Ha tisztességes embereket megrágalmaznak és vesztenek akkor fizessék ők.
Szerintem futja a tengernyi kárpótlásból.
Egyébként meg a jó büdös k..a anyjukat.

Turanida ez a simlis kazárok legnagyobb találmánya: egy egész fajt rántanak maguk elé, ha elkezdik őket szembesíteni a galádságaikkal. Azok meg amilyen birkák, a közösségi összetartozás nevében azonnal ugranak is. Ennek érdekében éltetnek radikális "jobb" oldali szervezeteket és szítják az ellentéteket pl. a felesleges z.s.i.d.ó.zással.

Egy kis történelem, irodalom, kérdés MI MAGYAROK NEM VAGYUNK A VILÁG ELSŐSZÁMÚ ÜLDÖZÖTT-KISEMMIZETT NÉPE?
Idén májusban lesz 40 esztendeje, hogy a magyar fajvédő újságírás egyik legutolsó óriásának kezéből végleg kiesett a toll. Marschalkó Lajos, aki Istóczy Győző és Bosnyák Zoltán után a magyarság harma­dik nagy Kasszandrájaként figyelmeztette szüntelenül fajtáját egy gátlástalan idegen kisebbség világ- és országhódításában rejlő tragikus következményekre, nem csak a liberális körökben számit vörös posztónak, hanem még a „nemzeti oldal" jeles vitézei is behúzzák fülüket, farkukat, ha véletlenül szóba kerül.

A MAGYAR KASSZANDRA
MARSCHALKÓ LAJOS 1903 – 1968

Idén májusban lesz 40 esztendeje, hogy a magyar fajvédő újságírás egyik legutolsó óriásának kezéből végleg kiesett a toll. Marschalkó Lajos, aki Istóczy Győző és Bosnyák Zoltán után a magyarság harma­dik nagy Kasszandrájaként figyelmeztette szüntelenül fajtáját egy gátlástalan idegen kisebbség világ- és országhódításában rejlő tragikus következményekre, nem csak a liberális körökben számit vörös posztónak, hanem még a „nemzeti oldal" jeles vitézei is behúzzák fülüket, farkukat, ha véletlenül szóba kerül. Földi maradványai a müncheni Nordfriedhof egyik csendes, szép parcellá­jában találtak végső menedéket, szelleme azonban itt van közöttünk, talán jobban mint valaha, hisz baljóslatai - amelyeket a magyarság sajnos nem vett elég komolyan - napjainkra mind beteljesülni látszanak. Bár klasszikusnak számító fő művei, a Világhódítók és az Országhódítók azóta már a Gede Testvéreknek köszönhetően Magyarországon is közkézen forognak - hatásuk sajnos még nem nagyon érzékelhe­tő. Marschalkó Lajos nagy elődeivel együtt mind a mai napig kitagadott. A Magyar Nemzeti Pantheon kitagadottja.

Ki volt Marschalkó Lajos, hogy nevét majd negyven évvel *a után is csak sut­togva merik kiejteni a szalonképességük megtartására szerfölött ügyelő gyászvité­zeink?

1903. szeptember 11-én született Hajdúböszörményben. Az érettségi után -1921-ben a Debrecenben megjelenő első antibolsevista magyar lap, a Fehér Újság belső munkatársa lett. Bújta a könyvtárakat és lassan kitárult előtte a nemzetközi bolse­vizmus egész horizontja. Megérezte a rop­pant veszélyt és átvirrasztott éjszakák után rájött, hogy ezzel az óriási erőt jelentő ve­széllyel csak akkor tudunk szembeszállni, ha alaposan megismerjük és nem csak üres antibolsevista szólamokkal - de az ellenfél fegyvereit ismerő tudással szereljük fel szel­lemi fegyvertárunkat. Összegyűjtötte és áttanulmányozta az antibolsevista írók munkáit, a bolsevizmusról készült statiszti­kákat és minden útszéli antiszemita propa­gandától

függetlenül, rá kellett jönnie a bol­sevizmus és a *ság dualizmusára. És hogy ez így volt - ez nem Marschalkó Lajos bűne volt, akit *a napjáig antiszemitának bélyegeztek azok, akik vagy tagadták, vagy butaságból nem vették tudomásul ennek a megállapításnak az igazságát. Mert Marschalkó Lajos nem volt antiszemita, csak fajtáját - a magyarságot - védte foggal, körömmel ez ellen a fenyegető veszedelem ellen.

Marschalkó Lajos évtizedeken át élt a kálvinista Rómában - Debrecenben - míg azután 1934 tavaszán Budapestre hívta őt Hubay Kálmán, a Gömbös Gyula alapította Függetlenség és Esti Újság-hoz. Rövidesen a több százezer példányban megjelenő lapok vezércikkírója lett és az ő cikkeinek volt köszönhető, hogy a reggel megjelenő Függetlenség az ország legnagyobb példány­számú lapja lett. Közben fáradhatatlanul képezte magát és már ekkor megkezdte azt az ideg és szívet gyilkoló munkát, ami azok *donsága, akik tudják, hogy kevés az élet és sok az elvégezni való. Sohasem volt sem­miféle pártnak tagja, a Népszava mégis rásütötte a „zöld bolsevista" jelzőt. Szerkesztőségi munkája mellett a könyvek egész sora került ki a keze alól. Óriási fel­tűnést keltett a Tiszaeszlár című könyve, melyben leleplezte a Magyarország meghó­dítására irányuló * összeesküvést. Ennek végső elemzését később, az 1965-ben már emigrációban megjelent Országhódítók című könyvében adta. Azután megírta a Kik árulták el 1918-ban Magyarországot című könyvét, amely vilá­gosan és érthetően tárta fel az 1918-19 évi magyar történelem hátterét. Ezt a könyvet is az antiszemita irodalom sárga *ére tet­ték, mintha a szerző tehetett volna arról, hogy úgy a magyar, mint az orosz bolseviz­mus vezetőinek 90 százaléka * volt.

Amikor 1945. április negyedikén az szovjet Vörös Hadsereg végleg leigázta Magyarországot, akkor Marschalkó Lajos is elhagyta hazáját - ahol *os ítélet várt volna rá. Annyi más egykori nagyhangú író­val és újságíróval ellentétben, Marschalkó nem váltott inget a hazátlanságban és halá­láig hű maradt debreceni elveihez. Amerikába készült, a szabadság és a nagy lehetőségek hazájába, de 17 hónapi Ellis Island-i karantén után visszatoloncolták Európába. Nem engedték, hogy az Egyesült Államokban kezdjen új életet, mert Klár Zoltán - a pesti MUSZ-osok kötelet! köte­let! követelő tébolyodottja, * összeköt­tetései révén haza akarta deportáltatni, mint Amerikára veszélyes egyént.

Már Németországban jelent meg Egyedül Sztálin ellen című könyve, Mindszenty hercegprimásról, amelyet nyo­mon követett a Dél Amerikában kiadott Vörös vihar, a magyar antibolsevista küzde­lem remek dokumentációja.

Számos nemzeti szellemű lapban jelen­tek meg rendszeresen írásai, de az ötvenes évek közepétől a Londonban kiadott és Süli József által szerkesztett Hídfő főmunkatár­sának szegődött. Süli József *a után, 1960-ban Marschalkó vette át a lap szer­kesztését és vezette annak ügyeit egészen 1968. május 20-án bekövetkezett *áig.

Felvilágosító munkájának koronáját a Világhódítók című művével tette fel, úgy írva meg könyvében az igazságot, hogy az a világhódítók teljes haragját és bosszúját hívta ki maga ellen. Nem csak feljelentések tucatjai, de a fenyegető levelek százai pró­bálták megfélemlíteni és elvenni idejét a további munkától. De a böszörményi hajdú vér állta az ütéseket és a felelet az Országhódítók című munka volt. A Világhódítók közben három angol nyelvű kiadást ért meg Amerikában anélkül, hogy azért fillérnyi honoráriumot is kapott volna.

Marschalkó Lajos két végén égette élete gyertyáját. Szegény volt, mint a templom egere. Nappal valamelyik müncheni gyár hideg raktárhelyiségében dolgozott, hogy aztán éjjel - mint korunk Mikes Kelemenje - odaüljön kopott íróasztalához és már-már a megszállottság határán bogozza problé­máinkat és mindmáig megoldatlan kérdés­einket. Tűz volt, mindig égett és még a * rózsáival arcán is kereste a régi Magyarország elesettségének okait és senkit és semmit nem kímélve vonta le azok következményeit.

Júdás pénzért hiába próbálták megven­ni. Nem kellett volna többet fizikai munkát végeznie, utazhatott volna szabadságra, még csak nyilatkoznia sem kellett volna, csak éppen hallgatnia és nem írni többet, nem üzenni többet a szétszórt magyarságnak. De ő a golgotás utat választotta és égett, őrlődött napról-napra, éjszakáról éjszakára.

Irányt mutató világítótorony volt az ő működése a magyar publicisztikában. Rátermettsége már otthon is a legjobb magyar újságírók közé emelte és meghozta számára az egyik legnagyobb példányszámú és minden tekintetben kitűnő nemzeti jelle­gű újság, a Függetlenség szerkesztői pozícióját. De az emigrációban se tört le, amint az számos otthoni kiváló újságíróval idekint történt, hanem még emelkedett, még tovább fejlődött. Soha se hanyatlott, hanem mindig csak fejlődött, egészen a legutolsó írásáig. Az emigráció huszonhárom éve alatt a magyar nemzetpolitikai szellemiségnek ő lett az igazi fáklyavivője. A megszámlálha­tatlan kitűnő cikkei mellett, a Világhódítók, az Országhódítók és a Fiala Ferenccel közö­sen írt Vádló *fák című dokumentációs művek az emigrációs magyar könyvkiadás legkiválóbb termékei közé tartoznak.

És most idézzünk néhány nevesebb kortársának nekrológjából, amelyek a nagy vátesz *a után láttak napvilágot külön­böző emigrációs sajtótermékekben.

Dr. Málnási Ödön, történész többek között a következőket írta a Hídfő 1968 június 10-i vezércikkében:

„...Tizennyolcéves korában ismertem meg, amikor vele együtt hárman írtunk egy debreceni hetilapot. Azóta, 47 éven keresztül tartott hatalmas nemzeti lelkesülését igazá­ban csak akkor értem meg, ha vissza emlék­szem, hogy mekkora hévvel, tűzzel indult el végig áldozatos magyar újságírói pályáján. Közben megjárta a kísértés hegyeit, amelye­ken annyi más magyar tollforgató adta el hitét, lelkét. De Marschalkó Lajos megalku­vásmentesen, áldozatosan járta végig a magyar népszolgálat útját. (...) Negyvenhét éven keresztül azon a rögös életúton járt, amelyet előtte Istóczy Győző, Bartha Miklós, Prohászka Ottokár, Méhely Lajos, Milotay István, Kolozsváry-Borcsa Mihály és Bosnyák Zoltán törtek fel járható magyar úttá, közülük Méhely, Kolozsváry-Borcsa és Bosnyák vértanúságukkal megpecsételten. (...)

Azt mondhatom, hogy aki 1957-ben megírta a Világhódítók-at és 1965-ben az Országhódítók-at, az szíve utolsó összeszorulásakor nyugodtan csinálhatott életmérle­get: ezért a két könyvért is érdemes volt élni."

Wass Albert - a magyar Erdély élő lelki­ismerete - eképpen emlékezett a Kanadai Magyarság hasábjain:

„... Marschalkó Lajos hitet tett a maga módja szerint s hite alapján élte életét, nem­zetét szolgálva. Izzó magyarságában öklelt, mint a bika, védte a magyar gyepűt köröm­szakadtáig, utolsó lehelletéig, mert mást nem tehetett. Önmagát adta életének minden per­cében s véres betükkel viselte homlokán a jelszót: „ne bántsd a magyart!" Ember ennél többet nem tehet, minthogy önönmagát veti küzdelembe, amikor nemzetéért síkra száll. Marschalkó Lajos élete egyetlen nagy síkra­szállás volt, elejétől végéig. Hogy jobban remegett alatta a föld, mint mások alatt? Ez az óriások kiváltsága, avagy balsorsa, asszerint, hogy a megrendülő föld s a felszakadó szikla milyen pillanatnyi változásokat okoz közvetlen környezetében. Az igazi nagy eredmények csupán a kihatások és összefüg­gések hosszú láncolatainak során mutat­koznak majd s az abbólfakadó gyümülcsöket jövendő nemzedékek új sarjai élvezik. A gye­pűk viaskodó óriásainak csak a küzködés jut, meg a sebek, amiket nyilt ellenség, vagy párt­ütő barát fegyvere okoz.

Sok sebből vérzett Marschalkó Lajos ezen az átokkal sújtott magyar gyepűn. Emlékezetének adassék tisztelet: bármilyen mélyre hasítottak is olykor a sebek, a magyar szó hitet tett harcosa meg nem hátrált soha és nem roskadt térdre senki emberfia előtt.

Az egyre szegényebbé karsztosodó magyar őrgerincen most már üresen marad a helye. Gyöngemarkú utódok között nem akad olyan, ki elejtett fegyverét fölragadni merné. De ha lesznek még valamikor, akik kőbe véssék a magyar írás e hősi korszakát, fölróhatják majd arra a magányos sziklára: „Itt állt és küzdött a nemzeti eszme védelmé­ben, szemközt a világgal, az utolsó óriások egyike!"

De az ő számára ma már ez se fontos. Óriások természetrajzához tartozik - s ez különbözteti meg őket a törpéktől - hogy amit tesznek, azt nem elismerésért, érdem­rendekért, csengő aranyakért teszik, hanem egyszerűen azért, mert lelki alkatuk olyan, hogy másként nem tehetnek. Minden porcikájukkal élik azt, amiben hisznek s lelkük minden izzó erejével hitet tesznek amellett, amit élnek.

Sokasodnak a törpék ezen a földön s az óriások rendre kivesznek."

Fiala Ferenc pedig így búcsúztatta a harcostársat és barátot:

„Ha valaki igazul és őszintén írta le ezt a szót: Mind*ig - az Marschalkó Lajos volt. Mert mit is mond *donképpen? Nem azt, hogy valakit mind*ig szeretek, vagy kötelességemet mind*ig teljesítem - hanem valami ennél sokkalta, százszorta többet. Valami nagy gondolatnak, eszmének hűséget fogadni és mindvégig kitartani mel­lette, akármilyen formában is jöjjön értünk a *, vagy ami néha még annál is rosszabb, a keserves, szenvedésektől meggyötört élet. Olykor könnyebb meghalni, mint egy gondo­lat, egy eszme megszállottjaként élni. Nem törődni a mindennapok keserveivel, a ránk szórt rágalmakkal, hazugságokkal, de követ­kezetesen menni az úton a bizonytalannak látszó, de mégis szent cél felé. Hűnek lenni valamihez - Mind*ig - még akkor is, ha néha úgy érezzük, hogy hiábavaló a harc, mert nem kedvez nekünk a szelek járása és nem a mi javunkra fordul a történelem kö­nyörtelen kereke. Koldusszegényen küzdeni valami láthatatlan és megfoghatatlan ideá­lért, amit úgy hívnak: elveszett Haza - Magyarország.

Akik olvasták Marschalkó már-már prédikációnak is beillő írásait, azok hívei és rajongói lettek. Akiket joggal támadott - azok ellenségeivé váltak. Mert ellensége sok volt, mint minden igaznak. Marschalkó Lajos nem volt a harmadik úton járó vándo­ra a magyar életnek. Alámerült a magyar történelem végtelen mélységeibe és tudta, hogy nálunk minden harmadik út katasztró­fával végződött, mert nem vagyunk a megal­kuvások népe. Nem önhibánkból, nem, de ilyenné tett bennünket a mögöttünk elsuhant ezer esztendő. Mert vajon lehetett volna-e harmadik utas megegyezést találnunk a Mohi puszta tatárjaival vagy háromszáz évvel később az ozmán hódítókkal? És Rákóczi * forradalma nem azért indult-­e, mert az akkori harmadik útba belepusztult volna az ország és nép? Igaz, Majténnyal végződött, de 1848 egyenes következménye volt a közben eltelt másfél-század harmadik utas, népet és országot veszejtő csendjének. És vajon 1956 őszének véres áldozathozása elkerülhető lett volna-e, ha az ország megal­kuszik a moszkvai zsarnoksággal és a prágai tavasz sorsát választja? Vannak olyan csil­lagórái a történelemnek és népeknek, amikor csak egyetlen út járható - akár az életet, akár a *t jelenti is.

Ezt tudta és hirdette a Hajdúböször­ményből elindult és a bajor rögök alatt pihe­nő Marschalkó Lajos, aki életét áldozta ezért a gondolatért. Mert azt adta ajándékba népé­nek és nemzetének, mintegy követendő pél­dául. Koldusként élt, de úgy gondolkodott, mint egy fejedelem. Krőzusként szórta lelke kincseit az emigrációban, amely ha befelé néz, talán elszégyeli magát, hogy nem tudott többet biztosítani ennek a ragyogó lélek­nek..."

Mi volt Marschalkó Lajos bűne, amit az „örök humanisták" a mai napig nem tud­tak neki megbocsátani és legszívesebben a föld színéről is eltörölnék emlékét? Idézzünk most néhány sort a Világhódítók című fő munkájából:

„...A népgyilkosságnak ebben a klasszi­kus korszakában egészen különleges helyet foglal el Magyarország. Ez a szerencsétlen nép még a trianoni megcsonkítottságban is 560.000 *nak adott békés és nyugodt hazát. Kun Béla első diktatúrája után sem sujtotta a *ságot a magyar nép bosszúja, jóllehet a kommunista uralom népbiztosai, helyi komiszárjai csaknem kivétel nélkül *k voltak. A két világháború közötti időben az ország 9 millió holdnyi szántóte­rületéből 1.100.000 hold volt *k kezén. A budapesti házak 51 százalékát, a nemzeti jövedelem 30 és a nemzeti vagyon 25 száza­lékát egy hat százalékos * kisebbség bir­tokolta. Mikor pedig a német megszállás után az állami hatóságok leltározták a *k alig száz év alatt összeszedett vagyonát, kide­rült, hogy csak aranyban, ezüstben, drágakö­vekben 19 vagon kincs állott a *ság rendel­kezésére, miközben az egész Magyar Nemzeti Bank aranya elfért 12 vagonban. Ezt az egész vagyontömeget az amerikai hatóságoktól később hiánytalanul visszakapta a *ság.

Magyarország még 1943-ban is a *­ság utolsó menedéke volt Európában. Mégis, mikor megtörténik az összeomlás és az or­szágot elözönlötték Sztálin hordái, az ószö­vetségi bosszúnak olyan rémségei szakadtak az ártatlan magyar népre, amelyek példátla­nul állanak az emberiség történelmében. A szovjet szuronyok árnyékában visszatértek a moszkvai kommunista emigránsok, akik kivétel nélkül *k voltak: Rákosi-Roth Mátyás, Gerő-Singer Ernő, Vas-Weinberger Zoltán, Péter-Auspitz Benjámin, a magyar­országi GPU terrorfőnöke, Farkas Mihály (Wolf Izrael), Gábor-Greiner Andor, Révai József (Kahána Mózes). Nyomukban pedig jött az a sok-sokezer ifjú makkabeus, akik ép bőrrel szabadultak a „ fasiszta" rendszer munkásszázadaiból s akik most egyszerre a magyarországi MVD terroristái, rendőrezre­desei, rendőrtisztjei, a vidéki városok párttit­kárjai és rendőrkapitányai lettek. A buda­pesti gettóból szinte hiánytalanul szabadult az a kétszázezer *, akit az úgynevezett magyar „nácik" soha nem szolgáltattak ki a németeknek."

Nem az eszelősök, de az okosak és tisz­tánlátók fanatizmusával védte a magyarság igazát - és a túloldalon állók szemében ez volt a legnagyobb bűne. Magyar volt, Istenhívő és szocialista. Megváltoztathatat­lan ortodoxiával védte nemzetét és fajtáját anélkül, hogy dogmák rabja lett volna. Otthon és külföldön rásütötték, hogy anti­szemita. Pedig nem volt az, illetve nem ő volt a hibás, hogy belenézve a magyar szo­ciológia boszorkánykonyhájába - olyan dol­gokat látott, aminek likvidálása nem csak magyar, de * érdekeket is szolgált volna - ha lett volna belátás azokban, akiket elő­ször elvakított a maguk gazdasági, másod­szor pedig harctéri sikerük a második világ­háború végén. Szerette volt mondani, hogy

*t nem a németség, hanem a *ság termelte ki és félő - ha így mennek tovább a dolgok, - hogy a soviniszta-fasiszta cioniz­mus az, amely valahol, egy még az idők mélyében rejlő új * bölcsőjét ringatja. A végső megoldást - csakúgy, mint nagy elő­dei - a cionista gondolat teljes beteljesedésében látta, azaz, hogy mindenki, aki *nak érzi magát, menjen haza Izraelbe és éppen úgy mondjon le a páncionista elméletről, mint ahogyan le kell mondania a világ béké­jének érdekében a németeknek a pángermán, az oroszoknak a pánszláv gondolat beteg ideáljáról is. De Marschalkó Lajos mindezen gondolatokat egyesegyedül és csakis magyar szempontból nézte - mert ismerte a dolgok összefüggését és kutatásai közben rájött, hogy a magyarság sorsa három nagy erő - pánszláv, pángermán és a *ság világuralmi törekvése - alakulásától

függ.
Az utóbbi években sok szó esett nem­zeti körökben az úgynevezett „rendszervál­tás" elmaradásáról, elszabotálásáról és annak okairól. Hallhattunk, olvashattunk bizo­nyos „forgatókönyvekről", „rózsadombi tizenhármakról" — hogy csak két fő téma­kört említsek —, de ezek a felvetések végül még a magát nemzeti elkötelezettségűnek meghatározó oldalon is a fantáziálás kategó­riájába utaltattak, sőt egyes „nemzetiek" már odáig jutottak, hogy nyugodt szívvel kije­lentették: "Magyarországon befejeződött a rendszerváltás". Aki másképpen látja a dol­gokat, azt nemes egyszerűséggel divatos manapság fantasztának, megrögzött antisze­mitának vagy elmebetegnek nyilvánítani.

A múltba néző és jövőbe látó Marschalkó már az ötvenes évek elején azzal tette magát "nevetségessé és hiteltelenné" kortársainak szemében, hogy megjósolta, mi fog történni Magyarországon a kommu­nizmus bukásának pillanatában. Jóslatait félelmetesen igazolta az idő.

Mert a nyolcvanas évek végén, amikor szembe kellett volna nézni ezzel a problé­mával, kasszandrai intelmei már réges-régen falra hányt borsóként peregtek le a „kommunizmus bukását" ünneplő magyar­ságról. Pedig Marschalkó Lajos látnok volt, ugyanúgy, ahogy őt megelőzően szegény Kuthy Lajos vagy Istóczy Győző. Mindhármukat rémlátónak tartotta a saját kora és legjobb esetben kinevették őket. A történelem azonban igazolta Marschalkó minden sorát és szinte hihetetlen, hogy valaki ennyire előre láthatta a magyarságra leskelődő veszélyeket, buktatókat. De nem hittek neki! Nem hitték, hogy létezik olyan hatalom, amely ezt a célt elérheti.

Aztán jöttek — jöhettek — a magyar hazafit magukban újra felfedező „világpol­gárok". Jöttek a George Sorosok, a Tom Lantosok és a többi százak, ezrek és azóta is jönnek rendületlenül, mert nemrég Magyarhonban is elhangzott a jólismert jelszó: „túl kevesen vagyunk!" És az ország tárt karokkal várta ezeket a "jótevőinket", tanácsa­dóinkat, mert ezt megelőzőleg a nyolcvanas évek kezdetétől belülről is megkezdődött a puhitás. Előbujtak rejtekhelyükről a „demokratikus ellenzék" immár világhírű antikommunistái, a Demszky Gáborok, a Tamás Gáspár Miklósok, az Antall Józsefek, a Göncz Árpádok és a többiek, hogy maguk között felosztva a terepet, tervszerűen leve­zényeljék itt a milliók által óhajtott rend­szerváltozást. Így adódhatott, hogy mára a kommunista diktatúra egykori társutasai és haszonélvezői lettek a legnagyobb antikom­munista ellenállók, Péter Gábor és hason­szőrű társai utolsó lehelletükig élvezve a „rendszerváltás" biztosította kiváltságaikat, ágyban, párnák közt fejezhették be gyaláza­tos életüket, sőt ráadásul még diszsírhelyekben is részesültek néhányan közülük, mia­latt magyar mártírok ezreinek dögtemetők­ben, jeltelenül elkapart holtteste hiába várja a minden embernek kijáró végtisztességet.

Marschalkó Lajost a maga korában még a nemzeti elkötelezettségű magyarok nagy része is fantasztának tartotta, ugyanúgy, ahogy a mai tisztánlátók, a mai magyar Kasszandrák is csak hitetlenkedő mosolyo­kat aratnak az agymosott tömegember sze­mében. A magyarság tragédiájának egyik újra és újra visszatérő oka, hogy évtizedek kellenek, mig végül a saját kárán végre rádöbben valódi prófétáinak igazára.

A fáklyák sorsa, hogy másoknak világí­tanak, de közben magukat hamvasztják el.

Talán eljön egyszer az idő, hogy Marschalkó Lajos nagy irodalmi hagyatéka kiszabadul ebből a mesterséges sötétségből és írásait, tanulmányait odahelyezheti majd egy késői forráskutató, ahová valók: az egye­temes magyarság asztalára. Addig azonban a mi kötelességünk, hogy tovább őrizzük a világító mécses fényét és úgy adjuk át majd egyszer a jövőnek Marschalkó Lajos hagya­tékát, mint az egész magyarság féltett kincsét. Mert még sokkal tartozunk nemcsak Marschalkó Lajosnak, hanem magunknak is. Tartozunk írásainak egyete­mes kiadásával. Tartozunk irodalmi hagya­tékának feldolgozásával és főleg adósok vagyunk eme nagy magyar vátesz életrajzá­nak megírásával.

Mert Marschalkó Lajos írásai, megálla­pításai sajnos napjainkban is aktuálisak, sőt, ha jobban körülnézünk elsötétült világunk­ban, aktuálisabbak mint valaha. Az igazi háborús bűnösök még mindig itt élnek közöttünk és háborítatlanul űzhetik több évszázados, sőt évezredes mesterségüket. Most éppen Irak van napirenden, de ha nem vigyázunk, ha nem ébredünk fel, hol­napra bárki sorra kerülhet.

Emlékezzünk Marschalkó Lajos testa­mentumának soraira:
„A világhódítók hatalmát csak az igaz­ság kimondásával törhetjük meg."

Dobszay Károly
(Megjelent a Front 2008. márciusi számában)"

"

Hát igen, a hothi csendörsége nagyon is ártatlan volt mindenben. Nem is volt Délvidlki mészárlás. Ezt csak Sztálin találta ki. Nem is voltak ott csendörök. Képiró is csak hobiból élt külföldön.

Kiderült, hogy Zuroffot mi vezeti: a féktelen gyűlöleten kívül, amit a nem *k ellen táplál: 10 ezer dollárt kap minden egyes elítélt Áldozat után. Ezért aztán nem drága neki(k) az ártatlan emberek meghurcolása.

Aligha felesleges egy MENTALITÁS kritizálása #30. vmari!!!! Ez a speciális, -véleményem szerint SÁTÁNI mentalitás- dönt romokba évezredek óta országokat, népeket, mint mondottam volt, a Sumer-Akkád idő óta. De nem a nemzetek, a "jobboldal" vagy bármelyik ember, vagy párt hibája, hogy egyes z.s.i.d.ó "bölcsek" éppen a sátán szolgálatába szegődtek és vitték bele saját népket a szolgálatba. Barrabás és Jézus között választottak, akik a korabeli bölcsekre hallgattak, és most sem történik más. Jézus kereszten! Barabás szabadon. Cion bölcseinek akarata szerint.

32.gagarin57 - te hová tartozol ??? csak nem bolsi vagy ?! mert azok írnak ilyen nagy f..ságokat .

#32. gagarin57! Képíró SAJÁT hazájában járt, nem külföldon, amikor délvidéket "meglátogatta"!!!!!! Tetszettek volna ben szétdarabolni Magyarországot!

ITT SOKAN ELTÉVEDTEK, MINT ÁBEL A RENGETEGBEN!
Ez az eltévedés, azért van, mivel nem vették a fáradtságot és nem jártak utána a családjukban pl. hogy ott ,hogyan is volt az a háború!?A nagyapám csehben ragadt a németekkel, amit a töri könyvekből is tanultak sokan, ahol véres harcok folytak, mivel a partizánok szorították őket a németektől meg leszakadni nem lehetett! A nagy CCCP hadsereg pont ezért vonult vissza, és nem tudott nagyobb területet "felszabadítani" a töri szerint.Csak, hogy a nagyapa egy buszban menekült a némettel m,meg a babájával, alig voltak páran!Vannak történetek, már leírtam sokszor! A nagyapám, aki levente volt akkor, és a német a ruszkit úgy lőtte le, hogy a nagyapám feje mellett ment el a golyó centikre! Akkor az öreg ugye háborús bűnös, mert nem akadályozta meg a tettet, bár hogyan is tehette volna, de igen az élete árán is meg kellett volna, de sok a volna! Ha azon a környéken 10 ember, mondjuk a partizánok közül meg.halt,akkor a szegény nagyapám kollektive bűnös, mivel épp arra menekültek! Bár ő állítja senkit, soha nem ölt meg!Erre varrjon gombot az a kipás vadász!Vannak még történeteim!

gagarin57- Te egy zavarkeltő liberál-bolsevista vagy aki mindent és mindenkkor félremagyaráz !
Senki nem vitatja a háborús bűnöket, bünösséget, igenis MAGYARORSZÁGON NAGYON NAGY BŰNT KÖVETETT EL A NYÍLASSÁG, de azt tudni kell, hogy ezzel az akkori rendszer nem azonosult, emlékezz Dálnokiékat maguk az angolok vezették félre, csaptág be a hitegetéssel. De ha ítélkezünk akkor a VILÁG TÖRVÉNYESSÉGE legyen következetes !
Kérdem hány katini, gulág, kubai, angolai, koreai, vietnámi, chilei, közel-keleti, iraki, szerbiai helyszíneken tomboló UGYMOND SZÖVETSÉGESEKHEZ TARTOZÓ mészárost vontak felelősségre, itéltek el?

33. Rózsavitéz! Szóval, lenne miből fizetni Zuroffnak a perköltségeket???? Ki tudja, miért vállalta át az Ügyészség tőle????? Csak nem anyagi "szolidarításból"????

Ui: Bocsi! A kép önmagáért beszél! Mint annyiszor az életben! A bácsi őszintén néz a világba! A kipás műmájerként kesereg!

"Nem jogerősen felmentette a háborús bűntett vádja alól Képíró Sándor volt csendőr századost tegnap a Fővárosi Bíróság. A döntés szerint a 4,5 millió forintos perköltséget a magyar államnak kell állnia. A feljelentő, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetője, Efraim Zuroff botránynak nevezte Képíró felmentését, megjegyezve, hogy a 97 éves férfi továbbra is a háborús bűnösökről vezetett listájuk első helyén szerepel."
Az azt jelenti hogy Képíró élete veszélyben van ,,megélhetési náci vadász fenyegetőzött. zs.d.ók titkos módszerükkel elteszik láb alól akire szemet vetettek ,véletlennek látszó merénylettel.Magatehetetlen idős ember infúzióját kitéphetik ,infúzióba mérget tesznek,,az ágyon megfojtják ,ugy hogy fel lehet készülni a ha.ma.sz merényletre.

Zsidókáim! Ekkora leégést csak nem hagytok annyiba! Remélem felebeztek, találjatok már ki valamit, amiért, vagy harminc évre be lehetne "varrni" Sanyi bácsit! Apropó! Hogy is van a perköltséggel? Miért kellene az államnak fizetni? Add egy: nem az állam perelt, add kettő: perköltséget mindig a vesztes fél fizeti! Hogy jön itt a képbe az állam? Érdekes! Zsidókáim, ti különleges jogokkal rendelkeztek? Rátok a törvények nem vonatkoznak? Menjetek a jó .................!

Azon a listán már írták, hogy nagy színészek is szerepeltek , ezzel éreztetve, hogy egy mesterségesen generált lista, ahol szerintem a Képíró bácsiba ,azért kapaszkodik ez a kipa vitéz, mert akkor pont nem civil volt!És miért az ország fizeti a perköltséget! Idejár enni meg inni,ez a kipavitéz és nyaralgatni a per közben és a mi pénzünkből kell ezt állni?

Olyan ártatlan,mint Horn Gyula.

Eddig nem voltam antiszemita,de ez már felháborító,mikor lesz az,hogy békén hagynak már bennünket ezek a mocskok,érdemes volt bujtatni őket,meg menteni az életüket,ekkora marhák csak mi magyarok lehetünk.

Azért várni kellene az ujjongással, mert lesz másodfok is!

Tiszteletlenül szeretném megkérdezni, hogy az atom bombák ledobása, amit sok tudós ellenzett, nem nép írtás volt egybekötve egy globális kísérlettel?
Valamint a Vietnamban bevetett napalm bombák sokaságával, és az erdőket lepusztító vegyi fegyverekkel, ugye nem egy nép irtást akartak véghez vinni?Valamint a Lenin meg a sztalin, akiknek , egy könyvben egy nagy ember ki is fejtette, hogy 1 milla 3 milla semmit nem jelentett a *ozási statisztikában!Akkor mi a fenéről beszélünk! ma! A médiában a volt ss harcosok beszélnek a volt CCCp hősökkel, arról, ahoyg látták egymást és egymás ellen harcoltak!Na! Akkor, ugye nem háborús bűnös az a kiskatona sem, aki a hazáját muszáj védeni alapon a *g táborok körül védekezett, miközben tudnia kellett volna, hogy pl. abban a táborban holló folyik!Macsek! Próbáljál meg relaxálni!)))))))))))))))

A zsdók valódi paraziták. Miközben megpróbálnak mindig- mindig többet kiszipolyozni az őket befogadó anyaszervezetből, közben tönkre is teszik azokat a struktúrákat, amely befogadta őket. Ezt teszik évszázadok óta.

"""Hogy jön itt a képbe az állam?"" Egyszerűen! Likudos szolidarításból!!! Kár, hogy nem Orbán perkálja le a saját zsebéből a testvéri összeget, hanem az enyémből fogja Orbán is kivenni.

.

Akkor a Horn sem elég öreg meg beteg, hogy a bíróság elé cipelgessék! nem? valamint a biszku bálát sem kellene annyira védeni! Beszéljenek a mockos komcsik magukról, a tetteikről! Elvégre a kipavitéz szerint nincs olyan öreg, vagy beteg,akit ne lehetne felelősségre vonni!

Bélát akartam írni!))))))))))))))))))))))))))

47. TS - Igen,ebben a mocsokráciában minden megtörténhet.

Ezek elmennek szerintem a nemzetközi szintig!

Efraim agyában a Zug off. Nagyon jó lehet nácivadásznak lenni, ha valaki nem tudja abbahagyni, ha a nácik már kipusztultak. Talán védett állatokká kellene nyilvánítani őket is, ha már a körömtépő, húsdaráló ávósok közül egy sem került Zuroff látókörébe. Pedig lehet, hogy rokonok voltak.

SAMADARKA (48)-- Nincs ebben semmi különös. Hogy ki a "háborús bűnös", azt mindig a győztes határozza meg.

Zétényi Zsolt:... "tisztességtelen és becstelen volt az eljárás kezdeményezése és megindítása, a megélhetési etnobiznisz részeként tekintjük".......... Megemlítette továbbá, hogy Zuroff bejáratos az ügyészségre,.... "mintha ott lenne a második irodája",..... így a nagyon naiv nézők számára is egyértelművé válhatott, kik mozgatják a szálakat a háttérből.

58. fecskefű -így van.Mi már most is azok vagyunk.

Oldalak