Induló magyar légitársaság a horizonton

A A A
Új magyar légitársaság, a Hungarian World Airways áprilisi indulásáról adott hírt a BizTravel német turisztikai portál – írja Az Utazó turisztikai magazin. Információik szerint a társaság gépei az idén indulnának, és az első időszakban európai célállomásokra repülnének.

A magazinnak Csiky László vezérigazgató úgy nyilatkozott: valóban tervezik a légitársaság elindítását, de nem áprilisban – ami a légitársaság világát ismerve, a szükséges engedélyek megszerzését tekintve amúgy is illúziónak tűnne. „Egy biztos, 2013-ban indulunk” – közölte. A cégben az állam semmilyen formában nem képviselteti magát, magyar kis- és középvállalkozások pénzéből és külföldi forrásokból valósul meg a projekt. A vállalat honlapja szerint a céget 2012 szeptemberében alapították, céljuk, hogy betöltsék a Malév által hagyott űrt. Egyelőre öt Airbus A–320-szal készülnek az indulásra, azonban oldalukon a flottájukba sorolták még az A–330, illetve az A–340 típusú repülőgépeket is. Hosszú távú terveik között négy kontinens hatvan városa szerepel. Az új légitársaság Európán belül két osztályt kíván indítani: a szokásos turista, illetve business osztályt, a hosszú távú járatokon várhatóan lesz első osztály is.

Mint ismert, a Malév vezetése finanszírozási problémák miatt tavaly február 3-án jelentett csődöt, a légitársaság valamennyi járata leállt. Jelenleg a cég felszámolása zajlik. A csőd után több olyan kezdeményezés volt, ami egy új nemzeti légitársaság alapítását és indítását célozta, de érdemi lépés leginkább pénzügyi okokból eddig nem történt.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 0