Gázárcsökkentés!

A A A
A döntés kiesést hoz a büdzsének, de százmilliárd forintos ajándék a családoknak

Senki nem ígért semmit, januártól mégis kevesebbet fizetünk a gázért, de még az áramért is (Fotó: Horváth Péter Gyula)
Senki nem ígért semmit, januártól mégis kevesebbet fizetünk a gázért, de még az áramért is (Fotó: Horváth Péter Gyula)

Tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára januártól – jelentette be tegnap a kormány döntését Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A lépés 3,8 millió családot érint, és családonként évi százezer forintos megtakarítást jelent. A gázárcsökkentés a távfűtés díjára is pozitív hatással lesz. Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató Kft. ügyvezető igazgatója szerint az ármérséklés a költségvetésnek mintegy húszmilliárd forintos áfabevétel-kiesést okoz, de a lakosságnak százmilliárd forintos ajándékot hoz. Ezzel számos család megélhetése válik könnyebbé, hiszen becslések szerint a családi összjövedelem felét is elviheti a havi rezsiszámlák befizetése. Zsebők Csaba, lapunk főmunkatársa publicisztikájában arra is emlékeztet, hogy hosszú idő óta jellemzően nem arról szóltak a decemberi híradások, hogy januártól csökkenne az energia ára.

Ide kattintva olvashatja a teljes cikket

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 14

Hozzászólások:

A hír jó,de az évi 100 ezres megtakarítás hatalmas csúsztatás,évi 25-40 ezerről van szó egy átlagos fogyasztónál.Tegye fel a kezét az aki évi 1 milliót költ gázra és áramra,mert ott lenne 100 ezer a megtakarítás.

És??? Az semmi neked?

Yoda
A ballib médiában a szolgáltató cégek 100 milliárdos veszteségét emlegetik. Jobban össze kellene hangolnotok, mit hazudtok.

eszkep!
Neked meg meg kellene tanulnod olvasni,és meg is kellene értened.
Családonként sok a 100 ezer forint,ha a 100 milliárdot elosztod a 3,8 millió háztartással akkor kb. évi 25-35 ezer jön ki egy családra.
De magamból kiindulva nekem évi 35 ezret jelent ,mert kb.évi 350 ezret költök egy évben gázra és áramra.
Remélem érthető volt.

Elmész ám a ...

Valóban a 100-ezer irreális,de a 30-ezer is jó eredmény,ha figyelembe vesszük a bohóc állandó gázáremeléseit.)) Igaz a liberális -kommunistáknak ez sem tetszik. Ha emelik az a baj,ha csökkentik az a baj. Ja ,mert nem ők emelnek,mert másra úgy sem képesek.A multikért meg megszakad a szívem most nem 80% lesz a nyereség "csak 70.)))

A liberálbolsiknak ez sem lesz jó.

Utcabeli adatok. Egy portán él nagyszülő,anya-apa,leányka,vő+1 pici gyerek. 1 gázóra,1 villanyóra van. Gázzal fűtenek 450 ezer! az évi fűtés,a villany havi 30 ezer. ( igaz ez 3 családot jelent ténylegesen,de itt hagyományos családról van szó azaz segítik egymást az emberek.) Szerintem itt az évi 80 ezres megtakarítás nem kis pénz!!!! Ilyen helyzet is van.

kawasaki!
Azért ismerd el ,hogy nem ez a jellemző.

"Lázár János jelezte, az árcsökkentés csupán a nyugati, multinacionális kereskedőket fogja hátrányosan érinteni"
Magyarország okvetlenül az Európai Bíróság elött akar megint szabadságharcot vívni, amit, mint mindig, el fog veszíteni.

A családom fával fűt és villannyal.A fa ára majd minden évben növekszik, bizony, nekünk sokat jelent még az a lo %-os csökkenés is. Bár több téren engedhetné meg a kormány az árcsökkenést! Üdvözlendő ez a tett.

Más meg semmivel se fűt, sztem ez a legjobb módja a spórolásnak. :) Végülis itt nincs -50 fok télen, mint mondjuk a SZU-ban:))

A Kolozsi térnél (bp.) történt a napokban: Egy fickó odalépett egy autóhoz, amit egy nő vezetett, betörte az ablakot és kivette a nő táskáját. A nő nem hagyta annyiban, el kezdte üldözni a rablót, átment a piroson, összetört 3 autót, aztán áthajtott a fickón, aki a korházban elpatkolt. Így kell ezt csinálni, nem várni 10 évet a bíróságra, hogy a rabló kapjon egy ejnye-bejnyét! Persze ez a hír nem jön le sehol, nehogy példát vegyenek a bátor nőről a honpolgárok!

Ezt a buszsofőr mesélte, az egészet látta.... a kiherélt "hirek" közt persze ez se jelenik meg...