Az ORÖ-nél több százmilliós hiányt találtak

Bővebben a mai Magyar Hírlapban
A A A
Immáron több százmillió forintra rúghat az az összeg, amellyel az OCÖ (új nevén ORÖ) előző vezetése nem tud hitelt érdemlően elszámolni – tudatta lapunkkal Farkas Flórián (Lungo Drom), a szervezet elnöke.

Várhatóan a héten újabb feljelentést tesz Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) nemrég megválasztott elnöke a korábban Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnevezésű szervezet előző vezetésének gazdálkodása miatt. Az önkormányzat legnagyobb frakcióját adó Lungo Drom vezetője, az ORÖ elnöke lapunknak elmondta, a pénzügyeket górcső alá vevő szakértő százmillió forintos tételre bukkant, amelyet közcélú programokra kellett volna költeni, ám a dokumentumok alapján ez mégsem így történt. Farkas Flórián olyan számlákról is beszámolt, amelyek az önkormányzatnál nem fellelhető berendezések beszerzéséről szólnak.A Fidesz országgyűlési képviselőjeként is tevékenykedő elnök korábban már büntetőfeljelentést tett a székház állapota, valamint az átadás-átvételkor feltárt hiányosságok miatt. Dombóvári Ildikó hivatalvezető közlése szerint a korábbi elnök, a többszörösen vádlott Kolompár Orbán kijelentésével ellentétben nem 168 millió forint készpénzt, hanem 113 millió forint adósságot örököltek. Farkas szerint tehát mostanra több százmillióra növekedett az az összeg, amellyel az előző vezetés nem tud megfelelően elszámolni.Az ORÖ elnöke szombaton a szervezet elnökségi tagjaival és képviselőivel együtt önkéntes munkában takarította a Dohány utcai székházat, a pincéből és a padlásról kipakolták a felhalmozott iratokat, szemetet és a szervezet által korábban üzemeltetett balatonlellei táborból származó eszközöket és felszereléseket.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 6

Hozzászólások:

Majd a rokkantakon behozzák ezt a hiányt is. Az ő életük úgyse érték orbánék számára.

Farkas előre lop.

Az összes dolgozó, üzletelő cigány által befizetett
adóból kell megélnie, minden cigány szervezetnek!
Úgy mint az Amerikai, még megmaradt indiánjai!
Egy fillérrel sem többet!

Miért nem lep meg ez a hír?Egyet értek az előttem szólókkal, különösen 4. jelmezessel .
Az a sok pénz amit már elment ezekre és semmit se tudnak felmutatni,nincs semmi eredménye ,ezen a téren is elszámoltatást !Nem csak szóban ,tettekben.Legalább valami látványtervet ,vagy makettet mutassanak már hogy fog kinézni egy felzárkóztatott cigány ,mert az életben nem látni egyet se.

Vona Gáborra kéne bízni a roma kérdést!
Teljhatalommal!

attiska. most nem Farkasról van szó, hanem a főnöködről, kolorbiról. Csodálkoztam volna, ha 100 millával beérik. Egy tudatos mszp-s kokerónak ennél jóval nagyobb az ázsiója, főleg, ha a máséról van szó.
attiska. haladj a nyomokon, hátha találsz valamit.