Áder János az ország új államfője

Bővebben a mai Magyar Hírlapban
A A A
„A haza minden előtt” – Kölcsey Ferencet idézte első beszédében a megválasztott elnök

Az új köztársasági elnök (középen) hangsúlyozta, maradéktalanul viseli majd az alaptörvényben reá rótt felelősséget (Fotó: Horváth Péter Gyula) Áder Jánost választotta az Országgyűlés a rendszerváltás utáni ötödik köztársasági elnöknek. A tegnapi titkos szavazáson 262-en voksoltak igennel az egyetlen jelölt Áderre, a Jobbik képviselői nemmel voksoltak, az LMP-sek pedig nem szavaztak. A Demokratikus Koalícióhoz tartozó független képviselők és az MSZP politikusai nem vettek részt az ülésen, sőt a szocialista frakcióvezető, Mesterházy Attila nem is gratulált az új államfőnek. „A haza minden előtt” – idézte Kölcsey Ferencet Áder János első államfői beszédében. Hangsúlyozta, Magyarország köztársasági elnökeként maradéktalanul viselni fogja az alaptörvényben reá rótt felelősséget. Orbán Viktor miniszterelnök szerint Áder János megválasztásával az Országgyűlés a legjobb döntést hozta most, hogy az alaptörvény „bejáratása”, stabilizálása a feladat. Az új államfő hivatali elődje, a posztjáról lemondó Schmitt Pál azt mondta, Áder nagyon jó választás, mert legitimitása és politikai előélete is százszázalékos. Ide kattintva olvashatja a teljes cikket

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 131

Hozzászólások:

Kamu az egész! Sem a népnek, sem az ellenzéknek nem is volt, még jelöltet sem állítani! Mindenben 1.párt rendszer.Rákosira és kádárra emlékeztet.ott is mindent megmondtak előre. Ez milyen demokrácia? Ahol a nép csak nézheti a TV.ben hogy döntenek nélkülük! Nagy szónoklat, az ország meg szét lopva. Tök mindegy itt, ki a közt.elnök.

Ezt nem is kellett volna közvetíteni,hisz minden előre el van döntve,persze,a választók meg bízásából! Gönc, Sólyom Elintézte a Zétényi-Takács törvényt, azóta a komcsik,ÁVH.-sok tartó tisztek ügynökök,szárnyalhatnak. 21.éve.Ez nekik demokrácia? Szét lopták,eladták az országot és még egy ember sem lett felelősségre vonva. Na ez az igazi haza árulás! Mindegy itt ki aközt.elnök. Báb, Mindent aláíró Báb! Mikor egy *,Bisstku, Terrorista Gyurcsány,Gergényi szabadon sétálhat. Na hadd ne mondjam.Ígérgetők,hazudozók!

bélabá elme és ideggyogyász rendelés 8-20ig tart szeretettel várunk.

Na végre, hogy egy rendes KISZ-es vezeti az országot...

SZABÁLYOZNI KELL A PARLAMENTBEN A A SZAVAZÁSKORI KÖTELEZŐ RÉSZVÉTELT ! milyen magatartás az,hogy nem szavaznak?, hogy kivonulnak a szavazásról? miért? mert nem az ö elképzelésük él? akkor szavazzon nemmel./ én a tartozkodó és nem szavazoknak egy fillért sem számolnok el arra a napra. hiszen a selejt munkát végeztek., vagy még azt sem / FIdeszesek tessék szabályozni ezt. HOgy engedhették a göncz tatát/nem érdemli a nagy betüket és a tiszteletett amiért a lánya alattomosan és nyiltan is a haza ellen fordult - meg az ö 56-os viselkedése miatt / megválasztani amikor kimondottan biboldó mentalitás árnyékolja és a alapozta meg az életét, a GÖNCZ község nem róla lett elnevezve,ha nem forditva.
Gratulálok az uj köztárssági Elnöknek és határozott kemény magyaros államvezetést valósitson meg,hogy tiszteljék és szeressék hazánkat és lakosait a világ rendes emberei és országai , mert van ilyen !!!, tetszik tudni tiszteletl

Először is gratulálok Áder Jánosnak és kívánom, hogy az ország életét terelje a helyes mederbe, tisztességes, becsületes, erkölcsös társadalom, a MAGYARSÁG ÖSSZETARTÁSÁNAK, ÖSSZEFOGÁSÁNAK ERŐSÍTÉSE. MAGYARORSZÁG nemzetközi tenkintélyének helyreállítása, Oroszországgal és volt tagállamaival a kapcsolatok helyreállítása, erősítése. Nemzetiségi programunk felülvizsgálata, új alapokon történő elindítása. A munka becsületének, értékének nyugat-európai szintre történő előremozdítása, a nők és nyugdíjasok védelme, megélhetésük, nyugodt életük garantálása, és nem utolső sorban a jövőnket meghatározó gyermekvállalás támogatása, gyermekeink erkölcsi normáinak helyreállítása, fiataljaink foglalkoztatásánák garantálása.

Köszönöm 5.lajbor, teljesen egyet értek, annyival egészíteném ki, hogy GÖNC község nevét nem írják CZ-vel, szerencsére. Bélabá elmeállapotát reméljük csak a május elejei szokatlan hőség befolyásolta, mert egyébként rendes gondolkodó. 4-eskének azt üzenem, nálunk a középiskolában az egész osztály KISZ-es volt, de egy KB tag sem lett közülünk. Az igazi KISZ-es társaságot máshol kell keresnie.

A Parlamenti részvétellel kapcsolatban csak annyít ugy gondolom NEM IS HIÁNYOZNAK A POLITIKAI ÉLETBŐL A SZTALINISTÁK AZ ÖSZÖDI HAZUGOK, TOLVAJOK AZ ORSZÁG KIFOSZTÓI ! 2014-től bízom végképp eltünnek az életünkből viszont csak arra kell vigyázni, hogy a gazdasági életben se kapjanak szerepet, ezért KELL KEMÉNYEN FOLYTATNI AZ ELSZÁMOLTATÁST ÉS ezeket A RABLÓKAT VÉGKÉPP RÁCS MÖGÉ ZÁRNI !

Örülök, hogy őt választották meg.

Hiteles, korrekt ember.

Sok sikert!

A mi politikusaink lopnak, csalnak, hozzá nem értő poziciókat töltenek be,
hazudnak ha megszólalnak, Shcmit írni nem tudott, Áder meg beszélni nem tud!
Na de politikusok nem?

11. A skótok meg zsugoriak, egytől egyig, ugye? Van előnye az ilyen leegyszerűsített világszemléletnek (megkímél a gondolkozástól), de van probléma is vele: semmi köze a valósághoz...

Szerintem akkor járnánk a legjobban, ha ez a poszt betöltetlen maradna. Rengeteg pénzünkbe kerül, hogy a nyomort reprezentáljuk, a további népnyúzó törvényeket 1 droiddal aláirattatjuk.

Olyan mindegy.Es kit erdekel? Az egesz fityesz egy csoves maffia.Mo-ag egyenlo mogadisuval.

Ez a téma nem az a téma...Itt kevés a hozzá szolo,ugy látszik nagy a tisztelet,elégedetség Adler János iránt.Van javaslatom...legkozelebb ojat kell választani mint a 11-es irni is beszélni is tud!Ezek szerint nem sportolt,iskolázott ja és nem lopott!! legény futty felvidék!

Olyan, de olyan mindegy, hogy egyik hazaárulót melyik másik hazaáruló váltja. Ez is csak egy szimpla kis senki volna, ha nem törtetett volna jól a fideszben. Az egész parlamentet, mármint a lakóit, be kéne darálni a Dunába, mert amíg ez meg nem történik, nem lesz itt élhető világ. Szerintem a teljes parlamenti söpredék gyilkosa a tegnapi "bliccelő fiúnak".

Mi bajotok van Béla bá-val? Semmi valótlant nem írt.Ne sértegessetek, hanem indokoljatok! Persze, csak ha tudtok.

15. Vojtech, én még a tegnapi hírek hatása alatt állok: pl egy bliccelő fiatalember úgy menekült az őt fogdosó bkv ellenőrök elől, hogy elgázolta egy jármű, kb 3-4 metróállomásnyira ennek a mocsoknak a "megválasztásától". Az illető nem volt hajléktalan. Ápolóként dolgozott. Tehát felelősségteljes munkát végzett. Gondolom, havi 80-120 ezer ft-ért. Amiből, ugye, lakást, családot, megélhetést, BKV BÉRLETET.......Igen, aki termel, értékeket állít elő, annak - így vagy úgy - de nélkülöznie kell. Ezekre a hazaáruló bábokra pedig milliárdokat szórnak el. DÖBBENET! Azért, hogy még jobban tönkre tegyenek bennünket.

Amikor Schmitt Pál lemondott az államfői posztról, rögtön arra gondoltam, hogy Áder János az, aki nagyon hiányzik a belpolitikai életből. Szívem szerint van ez a választás és sok sikert kívánok az új államfőnek! Egy nagysz6erű, kiváló ember, méltó erre a tisztségre! Gratulálok!

Na,hallok itt kiváló "szakvéleményeket"egyesektől,de nem hallok észrevételt az MSZP elnökétől,ezzel,hogy nem gratulált,elárulta,hogy nem becsüli meg az ellenfelét.Egyebekben a kommunistákra mindig is jellemző volt a nem olyan politikát valló ember lebecsülése.Mint a Rákosi börtönében ez volt a szlogen,"ne csak őrizd,gyűlöld is"A Vadai Ágnesről
még ilyen véleményem sincs,azt mondja amit várnak tőle a Gyurcsány,meg a Molnár Csaba.A politikai kulturájuk NULLA!!!

Nem az orszaggyules valasztotta,hanem a mazsihisz.A fidesz vegrahajtotta.Ader eppugy nem lesz "magyar" koztarsasagi elnok,mintahogy a fidesz sem magyar kormany es az eddig allamelnoki tisztsegbe ultetett tobbi pojaca sem volt vagyar.Ezek itt allamelnokostul,fideszmszplmpszdsz(stb)-tol mind eskudt ellensegeink.Minden magyar ellensegei.

Én momentán nem örülök annak, hogy a Likud testvérpártjának egyik kövülete lett Magyarország államfője. Ez nem vélemény, ez egy sajnálatos tény.

10-es.Csak azt tudnam,hogy minek orulsz???Jobb lesz neked--vagy a tobbi magyarnak--az, ha egy ujabb babfigurat nevez ki Izrael magyar koztarsasagi elnoknek?De jo lenne ha legalabb nehany peldaval illusztralnad a hatartalan oromodben azt,hogy miert is lesz neked,vagy nekem,vagy a tobbi magyarnak jo az ujabb pojaca a Sandor palotaban??

26.Te meg egy kreten vagy.

988-as cenzor zsido.Kotrodj ki a foldemrol

Ádert már kitárgyaltuk! Nincs új, amit még el lehet mondani róla. Még csak ezután fog kiderülni róla, hogy öleb-e, vagy ő is véreb a falkában.

"Hiteles ember. " ?????????? Oszt melyik etalonnal lett bemérve és KI hitelesítette????

"szájkaratéval lehet gazdaságot építeni!"------------Na ,nézzük akkor mit épített Gyurcsány miniszterelnöksége alatt! 4 milliárd dolláros befektetés Indonéziában az adófizetők pénzéből, Dobrev néven!! Bulgáriában szintén 720 milliós adófizető forinttal kistafírozott Dobrev cég! A kínai Shenzen városában híradástechnikai céget! Mind-mind a mi forintjainkból! A Nomentana, Fittelina, Altus, Buda-Schen,Motim, és egyéb cégeiről nem is beszélve! Ez a tolvaj akarja "kiperelni "vagyonából azt, aki megmondja az igazságot, hogy ellopta sógora dolgozatát, és úgy szerezte diplomáját!-Őt kéne már kiperelni vagyonából, mert az a mi *donunk! Ő jogtalanul használja! Feri,be nagy kár, hogy apád tolvaj volt, s te is az maradtál!!!!!!!

30.Maga meg egy "kuvik"!!!!

1 bélaná / Populista szövegedhez honnan inspirálodtál ? Az elnököt a Parlament választotta. A képviselők népakaratból kerültek oda, ahogy népakaratból lett a pártok aránya is. Ha már emlitetted : rákosi é kádár talán választásokkal került az ország élére? Azért még pártszimpátiából sem érdemes csúsztatni, mert bizony az akkori helyzethez hasonlitani a mostanit bizony dúrva csúsztatás. kedvenc pártod megmérettetik a választásokon, és amennyire élvezi a nép bizalmát , olyan arányban lesz parlamenti párt.

A 32. A 9. pampalininek szól!

16 türkisz / Indoklásról beszéltél bélabával kapcsolatban. Kérlek , te is indokold meg, miért hazaárulózod Ádert?

36.Biztos Tabajdira, Gönczre,Gurmaira,Herczogra gondolt! Nevet tévesztett csupán!!!Ők a hazaárulók, nemzetárulók!!

Ti kommunista/jobbikosos hikál csürhe hátrább az agarakkal és most figyeljetek ide: itt az ideje hogy elvágjátok a nyakatokat mert láthatjátok hogy micsoda kimagasló egyéniség Áder János Magyarország új államfője hozzátok képest. Ti még sámlin állva sem érnétek fel a zacseszáig. Ti nem vagytok más mint egy szégyenletes, röfögő-böfögő-fröcsögő elmebeteg, zajos, tetves, moslékzabáló hikálcsürhe !!

9 pampalini / Na látod, pedig az elvtársaid milyen nagyszerű gazdaságépitők voltak, akkorát ugrott a kormányzásuk alatt a pannon puma, hogy minnket irigyeltek Európa nyugati felén.:))) Aztán a jólét is nagy volt, mert nem is volt szegénység, hiszen ők , a mostani kormánnyal ellentétben a szegények pártján álltak , nem a gazdagokén, és dehogy vették figyelembe a bankok érdekeit.:)) Csak azt nem értem, hogy lett ennek a bravuros gazdaságpolitikának a vége az, hogy az országot a csődtól csak a hatalmas kölcsön mentette meg, ami pedig most bizony nagyon meghatározza a gazdaságpolitikát, hiszen a kölcsön visszafizetését ennek a kormánynak kellett elkezdenie. Nem árt nekifognod a Cavinton szedéséhez.

37 Agria 48 / Aki meghallgatta az Áder hozzászólását az EP-ben felháboritja az, hogy Ádert hazaárulózzák, amikor ott voltak az általad emlitettek ocsmány, hazaáruló beszédeikkelel. Nem hiszem, hogy van még egy ország, ahol az ellenzék úgy viseljkedjen, mint az itteni ballib, amely ilyen hazaáruló módon viselkedjen. Volt valaha még olyasmi, hogy valamelyik EU tagállam ellenzéke ilyen országa elleni támadásban részt vett volna? Nekünk a ballibek közül is az alja szemét jutott.

36. Nézz körül! Minden ezt az állításomat igazolja! Mondj még egy "ezer" éves európai országot, ahol ilyen helyzet van: a bérek, az oktatás, az egészségügy -várólisták, bérek, borravalók, stb-stb., a deviza/hitelezés, az utak állapota, a közrend -ciók gyilkolászásai, eü dobozokat vizslató, jkv-gyártó zsernyákok, az oktatásügy, a földünk, a vizeink. Elég, vagy soroljam még? De akár a 15. sz. hozzászólásom is. "Magyarokat" azért fizetnek, hogy éhbéren tartott magyarokra vadásszanak?! Az ún. európai únióban?! Milyen szörnyeteg vagy te, ha ez semmit se mond teneked? Na, nagyon gyorsan húzd le magad, hiszen egészen biztosan te is csak egy szemét, rajtunk élősködő tolvaj-fajzat lehetsz! /Amúgy az a politikus-bűnbanda által *ba kergetett fiatalember legalább 20 éves koráig tanult. Munkája az volt, hogy másokon segített. lehet, hogy rajtad is. S ellenértékként még a megélhetést se kapta meg.-Ennek okát már leírtam.

40. Ellenzék-koremány,egykutya. Mindegyik csak élősködni tud rajtunk, bennünket tönkretenni. S báb csak mindegyik, aki eljátssza a rá kiosztott szerepet. Melyik tetves hazaáruló vette Brüsszelben a fáradtságot, hogy tanulmányozza a "bankrendszer" kinti működését, s ezáltal segítsen a magyarságon?!

39. Neked meg sürgősen szemészhez-fülészhez menni! Gyurcsótány belesápad az irigységbe, hogya zorbán milyen szakszerűen írt bennünket.

41 türkisz / Először azt gondoltam, mikor kezdtem olvasni a beirásodat, válaszolok, de aztán eljutottam a komcsikéhoz hasonló személyeskedésedig, és akkor azt mondtam, nem érdemes. Igy csak egy ajánlást irok: vedd be a gyógyszereidet, mert kóros állapotban leledzel!

38. Énszerintem...//Te 2014-ben belefogsz dilizni abba,hogy a JOBBIK nyernifog a választásokon....

44. Az ország területének jelentős része - a mértéket illetően vannak viták - külföldiek kezében van. Közeleg 2014. s kormányunk békésen várja, hogy a zsebszerződések hivatalossakká váljanak. Vizeinknek, beleértve agyógy-és ásványvíz kincsünket is, a nagyobbik része szintén külföldi kézben van. Ha bemegy az ember egy nagyobb ábc-be, s ránéz a gyógyvizek árára meg gondol a hazai bérekre, mebnten dob egy hátast. Ha szüksége lenne egy műtétre, de nincs pénze borravalóra, azaz várólista rövidítő segédesközre, hát....S tényleg én volnék a beteg?

Egyelőre annyi biztos, hogy egy ős-fideszest választott köztársasági elnökké a fideszes kétharmad. Ez még akkor is tény, ha Áder beszédében igyekezett ezt feledtetni. De beszédes volt az, amiről hallgatott. Mint az országgyűlés fideszes alelnöke 2006-ban - az emlékezetes októberi események után - Deák Ferencet idézte. Akárcsak tegnap. De most nem az volt a végkövetkeztetése, hogy "nem engedünk '89-ből". Erről egy szót sem ejtett, helyette a fideszes alaptörvényt dicsőítette. Öt és fél éve azt is szóvá tette, hogy az akkori Országos Választási Bizottságban Gyurcsány - vagyis a kormány - emberei ülnek. Most nem volt szava arról, hogy mindenütt - és nem csupán az OVB-ben - a hatalom jelenlegi birtokosainak megbízható és jobbára elmozdíthatatlan emberei vannak.

27. Te jobban érzed magad attól, hogy a magyar köztársasági elnök megválasztása kapcsán Izraelről fröcsögsz?

46. 'Békésen várják' a zsebszerződések 'hivatalossá válását'? Előbb hallgasd meg a híreket, aztán okoskodj!

47. Olvasd el az alaptörvényt, mielőtt fideszesnek mondanád.

menten elrőpűlők a boldogságtól áder az államfő!!
Hozsánna az Úrnak,angyalok kerubok énekeljetek!!!

52. Sajnos jellemző a Jobbikra, hogy a problémákra irreális válaszokat keres. Mi a realitása az általad idézett szöveg elfogadásának Európában? Semmi. A franciák, a dánok stb. eredményesen akadályozzák meg a földjeik kiárusítását, de nem olyan módon, hogy expressis verbis törvénybe iktatják a szándékaikat. Szerinted a Jobbik az 'egyetlen nemzeti érdekeket képviselő erő'; szerintem a legkártékonyabb formáció, amely valaha ebben az országban létezett.

55. Remek érzés lehet, megtaláltad életed témáját: egyetlen célpontra összpontosítani minden indulatodat, gyűlöletedet.

53 vagezvagaz / Miért ?

45 Sipos András / Akkor a te logikád szerint az itt beiró ellenzékiek bediliztek 2o1o-ben, mert kedvenc pártjuk nem nyerte meg a választást. Egyeseket olvasva, van benne igazsgág :)

Oldalak