Békés menetelés Budapesten

A A A
Nem történt komoly atrocítás az Élet menetén
A Margit híd pesti hídfőjétől indult el vasárnap az Élet menete felvonulása a fővárosban, amellyel a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek. A rendezvényen komolyabb rendbontás nem történt.

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A sófár jelére sok ezer ember, köztük Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Rogán Antal, a Fidesz-frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője, Bajnai Gordon, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, továbbá Ilan Mor izraeli és Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet részvételével a Margit híd pesti hídfőjétől indult el vasárnap az Élet menete felvonulása a fővárosban, amellyel a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek.

Az Élet Menete Alapítvány tizenegyedik alkalommal tartott felvonulása a Képviselői Irodaháztól a Carl Lutz rakparton a Dráva utcáig vezet. Bandi László, az alapítvány kuratóriumának tagja a menet indulása előtt azt mondta: "fontos cél, hogy megtanítsuk a holokauszt leckéit a jövő generációinak".

A beszédekben az erősödő antiszemitizmus, rasszizmus és kirekesztés elleni fellépésre szólítottak fel „minden demokratikusan gondolkodó embert” a hazai és külföldi szónokok. Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija - köszöntve az általa több tízezresre becsült tömeget - azt mondta: nem lehet engedni, hogy a rasszizmusnak teret engedjenek, ez ellen a civil társadalomnak fel kell lépnie.
    
Külföldi diplomaták és állami vezetők a színpadon felszólalva, illetve videoüzenetben az emlékezés és az emlékeztetés fontosságát hangsúlyozták, arra figyelmeztetve, hogy a vészkorszak borzalmai soha többé nem fordulhatnak elő.

Az Élet menetét szerencsére senki sem zavarta meg. Mindössze néhány ember próbálkozott felhívni önmagára a gyigyelmet.
 

Egy ellentüntetővel dulakodik az Élet menete egyik résztvevője a Margit hídon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Egy ellentüntetővel dulakodik az Élet menete egyik résztvevője a Margit hídon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 104

Hozzászólások:

Abszolut helyes es szukseges felvonulas, de szanalmas mit gyurcsanyi csinal a tablaval a nyakaban. Gyomorforgato, hogy ilyen gatlastalanul kihasznalja sajat politikai celjeira a rendezvenyt.

Egyáltalán nem szükséges, zidó áldozatokért vonuljanak Izraelben. Itthon a zidó ávósok által megölt magyarokért kellene vonulni.

Szerintem az lenne az ideális ,ha Gyurcsány, Orbán,Bajnai Áder,Kövér ,Mesterházy együtt menetelne az első sorban.Annak már lenne üzenetértéke,üzenne a szélsőségeseknek hogy:Állj ne tovább!!!

....szerintem meg az lenne az ideális,ha a Nemzet minden emléknapján az általad emlitett politikusok együtt vennének részt,és az azt üzenné,hogy szeretem HAZÁMAT

Igen az is jó lenne...

Szerintem helyes ha az ocsú elválik a búzától.
A magyarellenes a magyar baráttól, a szélsőséges liberális, kozmopolita a magyar nemzetitől.
A többit meg lehet beszélni.

Teljesen igazad van !
Egy ide vágó közmondást még hozzátennék, ha megengeded.
Aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók.

Szerintem meg az lenne az ideális, ha Magyarországon az zidó ávósok által meggyilkolt áldozatokért menetelnének. Nem messze a cipőktől hány száz embert daráltak bele a Dunába az ávósok. Húsdaráló miért nincs a cipők mellett????

Szerintem ez az igazi szèlsöség: http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/illuswarprayergaza.html .....ès tènyleg kiállhatnának ellene!

Megnéztem, elképesztő, az állat különb náluk, amit tettek ez ellen vonuljon az a sok képmutató bérenc, és a tudatlan többsége.

Ugye....

Gyurcsány villát az Apró-klán szerzett meg, s mely korábban egy zsdo/JEW nagykereskedő családé volt,. „Élet Menetén” Gyurcsány látványosan vissza szolgáltatja a rettegőknek.?

kcer csei necsa uinotri lor6t kolhi es rzio nfai
erac

Tüzlügüzün Mügürlügü!

A Gyurcsány egy haszonleső,előbb adja vissza az
Apró Antal által elkobzott villát a tulajdonosának,ő meg költözzön be egy panellakásba.Az lenne hozzávaló! Sajnos ez csak egy álom!Ezt ő sohasem fogja megtenni!!!!

Gyurcsány még mindig nem elviselhetetlen a metéltek számára !

exit
Egyértelmű a véleménye a tényeket közli.
Normakövető romák tiltakoznak a tolakodó Gyurcsány írásos nyilatkozata ellen.
A roma közösség nem venné fel a kisebbségek soraiba, nekik is meg van a keresztjük.
Pont Gyurcsányék hiányoznak boldogulásukhoz!!!!

Nagymamám szomszédjában egy sidó család élt,aztán 1944 áprilisában összeterelték őket és gyalog meneteltették őket a közeli város pályaudvarára.Mamám nagyon sokat mesélt róluk amikor még élt,én még gyerek voltam igazából fel se fogtam,hogy mi történt velük.Elmondta,hogy a falu lakossága némán nézte azt amit velük tettek,soha nem felejtette el az utolsó tekintetüket,és a történtek után 30 évvel is bánta ,hogy némák voltak amikor szólni kellett volna.A család egy kiskorú gyermekkel soha nem tért vissza...Amikor a nyilasok meneteltették őket a főutcán a kisgyermek kiszaladt a sorból és odarohant nagyanyámhoz,valószínűleg a szülei mondták neki hogy meneküljön,de a nyilasok észrevették és visszaterelték a sorba.Mamám míg élt nem felejtette el azt a napot,mindig mondta ,hogy Ő felnevelte volna a kisfiút.Aztán 1995 -ben egy idősebb úr érkezett a faluba Ő volt az a valamikori kisfiú,szülei meghaltak de ő túlélte és Svájcban telepedett le.

Nagyon megható történet! Az Anna Frank naplóját is te írtad?

Persze, -golyóstollal.

Jó lenne tudni,hogy a nagymama mit tudott volna tenni?Szeretném ha azt is megosztanád velünk.

Egyedül semmit,de ha az egész magyar társadalom megszólalt volna akkor az már erő lett volna,sajnos ma is és akkor is közönnyel nézte a magyar társadalom az antiszemitizmust,pedig bűnösök közt cinkos aki néma.Ugye?Ma is több millió embernek kellene ott lenni az élet menetébe,és jelezni a szélsőjobbnak:Elég volt!

A megszállás után Horthy utasította a Budapesten állomásozó Honvèd csapatokat, hogy az SS és a nyilas csapatokkal szembe szállva akadályozzák meg a 250 ezer zsidò deportálását. Megvèdte a gettòt. Magyar katonák állták útját a nàciknak. A hála nem maradt el: a mai napig fasisztázzák a Kormányzó urat a túlèlök ès leszármazottaik: a pesti zsidòsàg. A kommunista diktatúra meghatározó alakjai,sokan vèreskezü szadista gyilkosok..... nagyrésze zsidò. Majd ha fejet hajt az ''èlet menete'' Horthy ès a Magyar katonák emlèke elött...én is elmegyek.

Annyit elárulok neked,hogy a magyar társadalom többsége egy jó darabig nem is tudott a táborokról,sem a nyugati sem a keletiekről,ezt a szüleimtől tudom,akkoriban nem terjedtek úgy a hírek.

Közel 70 éve vége a háborúnak és még mégis mindenhol a Világban ezen az egyébként valóban tragikus történelmi tényen lovagol mindenki ... mert ez kötelező.
Magyarországot ezzel szemben mindig lehet gyalázni, pocskondiázni. Elfelejtik a kényes úr-elvtársak, hogy ha mi nem fogjuk meg a tatárokat, a törököket, az oroszokat akkor ma Ők sem lennének sehol ... na"kedves" Yoda erre kéne mindenkinek azt mondani szerte e Földön a Te szavaidat idézve azt, hogy " Elég volt ! "

Ez mese. Először is, a sidó tanács megalkudott és az ő ajánlásukra indultak el családostól munkaszolgálatra. A munkaszolgálat a háborúban szokásos dolog volt, hiszen a munkaerő jelentős része katona volt, másrészt szokásos volt a megbizhatatlannak tartottak elkülönítése (minden hadviselő országban). Tehát senki nem csodálkozott. Ugye a vidéki megbizhatatlanokat, (politikai, egyéb) április májusban gyűjtötték össze, amikor nem volt nyilas uralom, "csak" német megszállás. Tehát nyilasok nem kísérhették őket, mert amikor ők uralomra kerültek (október) már ott a faluban nem mentek sidók a főutcán. Azon kellene elgondolkodni, hogy miért velük (minden korban és mindenhol) történtek ilyen dolgok. Közelebb vinne a megoldáshoz, hogy kinek, hogyan kellene viselkednie.

Ez nem mese,ez a valóság,én is mamám elbeszéléséből ismerem,nem nyilast hanem csendőrt akartam írni,eltévesztettem.

Tudod kedvesYoda, szerencséje volt a nagyanyádnak,hogy csendben maradt, mert könnyen Ő is az áldozatok sorsára jutott volna,mint oly sokan, akik megpróbáltak segiteni a szerencsétleneken. Sok magyar ember segített, ugyanakkor a gazdag sidók, akik meg tudták magukat váltani, amikor vitték kifelé a marhavagonokban összezsúfolt szegény kis szatócsokat, és a hozzájuk hasonlókat, akkor a másik vágányon a luxusvonaton utazó gazdag honfitársaik elnézték testvéreik szenvedését.Ők mért tűrték szótlanul? Miért nem avatkoztak közbe?

Mert a saját bőrük mentése fontosabb volt sok ezer honfitársuk életénél. Ezek a gazdag menekülők és leszármazottaik most a legnagyobb szószólói és megmondóemberei a Világnak.

Yoda! Gondolod,hogy Orbán jól mutatna Gyurcsány mellet,aki saját bevallása szerint hazudott este, reggel és a tömegbe lövetett....? De említhetném az közel 10 éve tartó túlzott deficit eljárást ,vagy a sógortól lopott diplomát .... Több gazemberség van a rovásán, mint egy gengszternek, melyeket felsorolni is hosszú. Soha ,sehol, semmiféle okon,ne kerüljön egymás mellé ez a két ember. Ez olyan lenne mintha Isten hírvivője sétálna Lucifer oldalán.

Sokan hisznek luciferben....többen mint gondolnád. Nem a keresztènyekröl beszèlek.

Nem akarja mellesleg a Sebestyén örökösöknek a Szemlőhegyi úti villát visszaadni az Apró-család? Szép gesztus lenne tőlük.

Szerencsére sikerült beszélnem vele,könnyezett amikor mondtam neki ,hogy ki vagyok.Soha nem felejtette el azt a tragikus napot,és igen elmondta,hogy édesanyja súgta a fülébe ,hogy szaladjon oda mamámhoz.Így akarta megmenteni az életét.Amikor hazatér mindig visz virágot mamám sírjára.Ma már 80 körül van,de még mindig segíti a falut amiben csak tudja,pedig a falu lakossága néma volt amikor szólni kellett volna.

Irány Hollywood, tutti oszkár!!!

Igen ez egy fontos kérdés, hogy akiket elvittek a németek, vagy az oroszok, azok miért nem tiltakoztak. A különbség az, hogy az elsőnél nem fegyverek, hadsereg működött, mégsem fogtak fegyvert. A másik érdekes kérdés, hogy megszerettették, vagy megutáltatták magukat a most segítséget felhánytorgatók. És most mit művelnek? Megszerettetik magukat, vagy megutáltatják? Mert például a magyarok megvédték a lengyeleket és befogadták családjukba a menekülőket. Elgondolkodtató, hogy miért...

Tények:
Nem ismerjük el történeti alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését.
Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését.
Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét. Mind gazdasági mint politikai szinten egyaránt.
Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.

Magyarország Alaptörvénye
Na ehhez mit szóltok büdösbolsevikok

Az élet menetén lesz e magyar trikolor ? Vagy csak az MTK zászló lesz hexagrammal. Ugyanis a magyar nemzet polgárait vitték a pribékek táborokba.

Hazug menet...
Nem 300 ezer ártatlant lőttek a Dunába, mint ahogy ezt hangoztatják. (Ennyi holttest bomlása katasztrófával járt volna, és semmi hír sem volt a holttestek megtalálásáról.)
A vascipők a Duna-parton a hazugság jelképei.
Kiket lőttek a Dunába?
Néhány orvlövészt, akik a gettóőrségre támadtak!!! EZ AZ IGAZSÁG, csak nem tudom ez mikor lesz a politika hivatalos álláspontja.

Hazudsz!Többek között Richter Gedeont is a nyilasok lőtték a Dunába.Remélem tudod ki volt az.
Sokan próbálták menteni a gettóba zártakat,emlékezz csak Karády Katalinra aki az ékszereit adta a nyilasoknak azért,hogy gyermekeket mentsen meg,sokat közvetlenül a Dunába lövetésük előtt sikerült neki megmenteni és elbújtatni a villájában.

A Hollán papát és a fiát kik lőtték a Dunába 19-ben?---Segítek, a fajtáik.

Te yoda!Valahol az elején még ezt írtad,hogy az emberek némák maradtak,amikor beszélni kellett volna,nem cselekedtek,amikor cselekedni kellett volna.Most meg sokan mentették a gettóba zártakat?Nem vagy te már sokadjára kissé ellentmondásos????Vagy csak tudathasadásos vagy,netán kettős személyiséggel vagy megáldva és nem tudod,hogy mikor személyiséged mit ír?!

Hazugok, paraziták, élősködők, kamatszedők, kamatokból nemzeteket felvásárolók, befogadottak, befogadókat gyalázók, kirekesztők, nemzetárulók, idegenekkel összejátszók, és a VALLÁSUKBAN ÉS A TETTEIKBEN A FASIZMUS (!!!), akik önmagukat genetikusan felsőbbrendűnek, másokat alattvalónak tartanak. A világ mételyei.

Igazad van, mérhetelen kapzsiságukban, most épen az egész világot teszik tönkre.

Landeszmann György budapesti vezető főrabbi 1993-ban tett kijelentése: ha kivonnák a magyar kultúrából a zs-dókat, akkor nem maradna más mint a bőgatya és a fütyülős barack.
Antall József miniszterelnök is tiltakozott az elhangzott kijelentés miatt. Landeszmann lemondott minden tisztségéről, majd Kanadába emigrált.

A cionista szövetség már egy évszázada kendőzetlen felhívásokban forgalmazott: „Törekedjetek minden erőtökkel ezeket az országokat teljesen birtokba venni, törekedjetek innen kiűzni a keresztényeket, és egészen az uralmunk alá vetni.”

Kedves Yoda! Az én generációm tudta,mi a holokaust,és nem esett jól,hogy mekkora tragedia érte öket."Tudatlanok" voltunk,mert soha sem érdekelt,hogy ki kicsoda,és érdekes módon az ismert emberek sem utaltak származásukra...Igy aztán minden hátsó gondolat nélül szerettük Karinthyt,'Szerb Antalt a "kis"Kabost,Latabárt,és még hosszan sorolhatnám a sort.És ki a fenét érdekelt,hogy Török "béka" Gyuszi sydó volt? Aztán megváltozott minden.Hogy mitöl? Nem tudom!Csak sejtem.....
Jugoszlávia van elöttem a "plávik".Aztán eljött a szabadság,és a hajdani barátok(?) halomra ölték egymást? Sajnos,nehéz az igazságot megtalálni,de belül érzi az ember...Hidd el nekem,hogy a halottakra emlékezve,nem szeretném,ha ez a menet olyanná válna,mint a hajdani kötelezö május 1-i felvonulás,protokoláris...Az ártatlan,meggyilkolt emberek emlékére lehet egy szál gyertyát is gyújtani,és nem feltétlen kell ehhez tanú........

Tisztelt harsona!
Teljesen mértékben igazad van,az a baj hogy a magyar szélsőjobb soha nem bocsájt meg és soha nem felejt,nem tudom Te érzékeled -e azt a újraéledő antiszemitizmust ami ma is mérgezi hazánkat.Van a magyar társadalomban egy kb.15-20%-os réteg akik generációról-generációra örökítik az antiszemitizmust.Ezek ellen kell a leghatározottabban fellépni,nem szabad velük összekacsintani,nem szabad elfogadni a támogatásukat a választásokkor.

Manapság a legveszedelmesebb szèlsöjobbos eszme a cionizmus. Faji felsöbbrendüsèget hirdet, gyülöletet szít, társadalmakat mèrgez meg és háborúk okozòja. Ez ellen valóban èrdemes összefogni! Az antiszemitizmus elleni harcot pedig minden demokratának támogatnia kell, hiszen a Palesztin szemita nèp. Az askenázi (kazár) zsidòk pedig NEM.

"A holokauszt máshoz nem fogható szenvedéstörténet, a teremtett világ fokozhatatlan tragédiája." Áder János

A harmadik meneten remélem gyakorol egy kis önkritikát és kiírja,hogy:"Sz.arházi vagyok".

Oldalak